Hajde da malo ispitamo sigurnost kod bh wireless ISP-a.
BackTrack has a long history and was based on many different linux distribution until it is now based on a Slackware linux distribution and the corresponding live-CD scripts. Every packet, kernel configuration and scripts are optimized to be used by security penetration testers. Patches and automatism have been added, applied or developed to provide a neat and ready-to-go environment.
Ajmo sad dalje, kod nas se naravno taj termin koristi u pogresnom smislu. Ocemol onda bar mi kao osvjesteni ljudi koristit onda termin wannabe http://catb.org/jargon/html/W/wannabee.html
Jer, ako malo pogledate isti taj forum (remote-exploit) gdje su skupljaju ti wannabe (cast izuzetcima), vidjet cete da ono o cemu oni pricaju, cak dolazi do granica da nemaju pojma o osnovama tog istog networkinga. To sam samo jednom otvorio da vidim sta se to tu desava, i zatvorio. Imaju distro, koja je obicni slax (btw lose uradjeno), koji je napucan alatima koji je potreban jednom takvom wannabe useru.
Jer samim koristenjem Slackware-a, ti postajes hacker, u pravom smislu te rijecu, ciju je definicju gore vedran “prezentovo”. I ne, ne u smislu bosanske definicije hackera. Jer na Slackware-u, ipak neces moc samo upalit i vozit to auto, vec ces morat znat kako sta radi da bi ti to vozio.
A k3b za tebe jedan savjet, stvarno se izvinjavam ako nije tako, po tvojoj prici i tvojim dosadasnjim postovima, mogu zakljucit da si mlad momak, koji je na linux preso jer je cuo da linux koriste hackeri (bosanski termin). Zaustavi se, preispitaj se zasto si poceo da koristis linux, e pa onda fino skontaj koja ti distro odgovara. BackTrack2 je razglasena distro, koja budimo realni je totalni shit.
P.S: I moj prvi odgovor je bio kakav je bio, jer momak konstatno tu prica sa nekim attitude samo nesto “sigurnost” i backtrack, a znam dosta takvih pa … mi je malo puko. Sorry raja.
Prvo krenimo od godina.Gledajuci na tvojoj blog stranici ispada da sam skoro duplo stariji od tebe.Znaci vec u startu,pogresan dojam.
Na Linux sam presao zato sto je bolji i sigurniji od windowsa.Linux BackTrack2,to je samo preporuka da se ISPROBA jedan distro koji je relativno nepoznat bh linux zajednici(onima koji imaju wireless).Vjerujem da nema nista lose u tome.Hacker,Cracker ili nesto drugo nisam niti mislim biti,stekao si pogresan dojam o meni.Inace kod mene je instalirana FC3 i sasvim uredno radi.Ne mislim se puno zamarati i prepucavati da li je neka distro shit ili nije,ima i ostalih na forumu neka isprobaju distro i daju svoje utiske.