Slackware Log Out

Pozdrav,
instalirao sam novi slackware 12.1 , ali imam problem kad kliknem na “Log Out” jednostavno ekran pocrni i na tastaturi blinkaju Caps Lock i Scroll Lock i nista vise ne mogu da uradim, jednostavno moram resetovat komp. na dugme a ukoliko pritisnem CTRL + ALT + BACKSPACE , resetuje X i prikaze mi login manager, zna li neko kako to rijesit? Hvala

Koristiš NVIDIA ili ATI drajvere?

ATI a graficka mi je radeon hd 3870x2 , ali ova graficka nije podrzana i u cosku mi pise AMD - unsupported hardware, moguce je da je do toga, moze li se to srediti ?

U 12.1 dolazi radeonhd drajver (http://www.radeonhd.org/), ne znam sad dokle su stigli sa podrškom za noviji hardver.

Probaj deinstalirati ‘xf86-video-radeonhd’ paket i obrisati /etc/x11/xorg.conf (da utvrdiš jel ti drajver pravi probleme).

Možda da probaš ATI linux drajvere (koji imaju i 3D podršku).

P.S.
Moguće je i napraviti update radeonhd drajver, skini source sa njihovog sajta, te build skripte sa: ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware-current/source/x/x11/
(treba se malo roviti po poddirektorijima :-()

Imao sam slican problem sa ATI karticom. Pokusao sam dosta stvari ali nikad do kraja nisam uspio nastimati da radi bez problema. Po forumima ima dosta slicnih problema sa ATI karticama ali nema bas nekih pametnijih solucija (ili ja nisam nabasao ni na jednu).
Uglavnom, sad koristim Nvidiu i nema apsolutno nikakvih problema :slight_smile:

See ya!