Slijedi link do slika projekta lugze wirelessa. Stvar posebna oko ovog projekta je da smo uspjeli USB kabl produziti na 9 metara, tako da sam sada u stanju antenu staviti na krov zgrade sto rezultira mnogo bolji signal. Inace smo uspjeli produziti i na vece duzine, ali meni je licno bilo potrebno
"samo" 9M. Takodjer smo uspjeli nastimati Zenicki Wireless i pod Linuxom. Jedan od planova je da Äitav LugZe, odnosno sve Älanove spojimo na jedan naÅ” nezavisni LANā¦zivjeli
Ovo je joÅ” jedan dokaz ozbiljnog rada naÅ”e male organizacije. Definitivno napredujemo, polahko ali sigurno. Da, kao Å”to je grungy rekao u planu nam je pravljenje male LAN mreže lugze korisnika, a kasnije je planirano proÅ”irenje na www. Svakako treba da zahvalimo Nerminu BataloviÄu na ideji, jer je fenomenalna. Ukoliko uspije jedan projekt koji vodimo sa bibliotekom ovaj projekat možda postane i prekretnica kako u radu lugze-a a tako i u ukupnoj informatickoj sceni Zenice.
Nema se Å”ta viÅ”e reÄiā¦ Svaka Äast!
[quote]Ovo je joŔ jedan dokaz ozbiljnog rada naŔe male organizacije. Definitivno napredujemo, polahko ali sigurno. Da, kao Ŕto je grungy rekao u planu nam je pravljenje male LAN mreže lugze korisnika,
Nema se Å”ta viÅ”e reÄiā¦ Svaka Äast![/quote]
Postoji slican projekat u Sarejvu samo smo zapeli Kakvu ste opremu koristili ā¦ Zenica ima superodlicnu konfiguraciju zemljista za jednu wireless mrezu ā¦ postavite jedan access point na onu sahat-kulu (zgradu s displejom) i moze se svako iz zenice spajati na njega ā¦ dobro mozda oni tamo iz babine rijeke i iz crkvica ne mogu ali vecina moze ā¦
Btw. vidjeh da ste pravili ākantetnuā Mi idemo malo profesionalnije - zato i nismo nista konkretno uradili Jos u sarajevu postoji more signala na 2.4ghz pa i to otezava ā¦ i ljudi su u razlicvitim dijelovima grada
ali eto ako Bog da bice to u redu ā¦ btw. Bajram Serif Mubarek Olsun onima koji slave ā¦
Tebi takodjer Hamo. Pravo da ti kazem da se konzerva pokazala njaboljom antenom! Signal je najjaci ako koristimo kantenu, naravno samo od Ananasa. Inace ovdje koriste troslojnu kantotenu od konzervi graska, sto kod mene nije imao bas nekog rezultataā¦ionako, prije bih odabrao ananas od Graska
hmmmā¦ Meni najprikladnije izgleda konzerva od gulaÅ”aā¦
Zenica je pravo dobra Å”to se tiÄe wajerlesa ( 8) ) , ravan terenā¦ Akcespointi u zenici su prema informacijama kojima ja vladam su u crkvicama i jedan je na Lepoj Breni (Odmut: iznad Atlantisa i Sejmenske džamije)
Nismo jos u nekim optimalnim uslovima, makar sa moje strane, odnosno sve ovo Å”to ja hvatam, je neka refleksija signala. A nikako da uhvatim komÅ”incu sa kljuÄem od terase, pa da stavim kantenu na krov. U Tom sluÄaju bih imao optiÄku vudljivost i tada bih napisao izvjeÅ”taj. InaÄe gubitka paketa, prilikom pinganja, nema, jest da zna na koju skenundu nestati konekcije, ali se to odmah vratiā¦ali vidjecemo kolika je brzina, kada to fino stavim na krovic
Danas su javili na vijestima da na podrucju Zenice vladaju snažne smetnje u podruÄju nekih radio talasa tako da dolazi do smetnji kod radarskih ureÄaja te kontrole vazduÅ”nog saobraÄaja. Ko je za ovo kriv ? Odgovor možete vidjeti na slici. www.miralem.privat.t-online.de/lugze_wireless_projekat_the_end.jpg
hi svim asat imaā¦
treba mi jedna uslugica pa ko moze ad pomogne thnx unaprijedtrebaju mi neke korisne informacije vezane za PDA racunare (radim seminarski) ali ens mi slabo ide na netu ne mogu da nadjem nis korisnā¦
jos jednom thnx unaprijed
cmokic
pa pa