Poz,
ima’l ko kakav SMTP serfer za lindju koji podrzava relay-anje???
Pa svaki SMTP server po definiciji radi relay …
Možda da preformulišeš pitanje?
hoce da pravi SPAM server ko da gledam
Pozdrav
Ice
Nisam spammer, relay mi treba za neko@bih.net.ba i ...@hotmail.com
SMTP-ovi koje sam isprobao odbijaju da urade relay na ove adresem
o out.mail.bih.net.ba 25
Bo, svaki SMTP server je moguće iskonfigurisati da (ne)radi relaying za određene domene. Preporučujem ti da potražiš i pročitaš dokumentaciju za Sendmail ili Postfix - www.tldp.org
cekaj cekaj… znas li ti sta znaci relaying kod mail servera ( samo pitam ) ???
ili zelis da ti mail koji dodje na ime@adresa.ba se proslijedi na nesto@bih.net.ba ???
Pozdrav
Ice
PS: ja sam izgleda jedini ludjak ovdje koji koristi qmail
^ovo gore uradi sa foward recimo u cpanelu.
Daj nam konkretan primjer šta hoćeš ili ipak želi da spamaš samo ti sad malo ofirno to ovdje:)
nisam ja od tih sto reklamiraju nes za povecanje necega, treba mi za zafrkanciju.
npr.
mail from:bush@whitehouse.gov
rcpt to:izudin.kapetanovic@untz.ba
itd itd
imao sam neki spisak servera koji je raja koristila za bombing ;), ali nijedan ne sad ne dozvoljava i pokazuje poruku da nece da relay-a
nisi jedini
[quote=IceBreaker]cekaj cekaj… znas li ti sta znaci relaying kod mail servera ( samo pitam ) ???
ili zelis da ti mail koji dodje na ime@adresa.ba se proslijedi na nesto@bih.net.ba ???
Pozdrav
Ice
PS: ja sam izgleda jedini ludjak ovdje koji koristi qmail :D[/quote]
OLEEEEEEEEE vidi se da smo mi sa TUa najveci zafrkanti ( aj sinoc sam ceprko po bind.u… belaj zivi… ali sad su svi sistemi up and running ).
Almire - kani se cpanela
Bo - npr.
mail from:bush@whitehouse.gov
rcpt to:izudin.kapetanovic@untz.ba
ako hoces nesto za filtriranje i preusmjeravanje mailova u razne mailboxove, uzmi maildrop !
Pozdrav
Ice
I ja joristim qmail na svim svojim serverima.
da cujem qmail-ldap ili u kombinaciji sa vpopmailom. clam-av mozda? spamassassin ili dspam deder da cujemo iskustva
Pozdrav
Ice
qmail+vpopmail+clamAV+spamassassin kombinacija šljaka već dvije godine na tri servera i sve to radi izvrsno.
clamAV radi update svaku noć u tri ujutro, spamassasin sam upgredovao nedavno.
Na ovoj kombinaciji radi više od hiljadu naloga i za sada je, Bogu hvala, sve uredu.
Tvoje iskustvo?
Milina… SA me malo zezao ( jako poznati bugic )… ali samo sa vremena na vrijeme… moram ga na test mashini updateovati i vidjeti kako se ponasa i onda prebacivati na production servere… takodjer razmisljam o testiranju na 64bitnoj mashini posto su mi opteroni nekako privlacni a otkako znam za qmail, ne pada mi na pamet da se bavim postfixom, eximom, sendmailom i… jesam kojeg zaboravio mozda??
qmail-ldap isto tako sljaka perfektno sa SA i clamavom… fakat… da kucnem od drvo - za viruse ( preko maila ) vise ne znam… RBL sistem takodjer je ukljucen tako da je spam opet smanjen na minimum… a neki dan sam vidio da je neki od bihnetovih servera na SBLu zaveden
Pozdrav
Ice
Kakav je uopšte status qmaila? Koliko vidim djb ga smatra savršenim, a licenca ne dopušta fork.
S druge strane, ma koliko bi fork bio pozitivan, ipak više vjerujem u njegove (uber)hakerske sposobnosti, nego tamo nekog random geeka
P.S.
Nakon dugo vremena, našli na Sendmailu još jedan katastrofalan bug. Čovjeku s početka threada se ispunila želja. Samo još treba napisati exploit, lol
jesi siguran da vec nije napisan
iskreno - ja kad sam vidio kako je qmail napisan, prvo su mi oci ispale… kontam - 1500 kojekakvih sitnih fajlova, 15 procesa samo da mail dodje do maildira ( malo pretjerujem )… aliiiiii moram priznati da je predobar. uvijek mi je sve nesto drugo znalo zeznuti stvar, ali qmail - jok ! modularnost je predobra ( onih 15 procesa )… i ko zna dobro programirati, moze uvijek nesto nastimati da mu bude po volji itd… je jedino mislim da je qmail slabo dokumentovan ( vjerovatno najveca mana koju neka aplikacija moze imati )…
Pozdrav
Ice