Zanima me zna li ko kako da instaliram zvucnu kartu ess 1869 (isa), na mandrivi 2006 nema drajvera, gdje da neđem drajver pošto na njihovoj stranici nema podrške za linux drajvere
Potrazi na google. 99,9% sam siguran da se moze naci, ali ne ocekuj da ce uvijek drugi ici na google samo za Tebe i Ostale!
Ma naravno da ima driver i to ALSA, evo ti link i ne znam zasto ti Mandriva ne prepoznaje automatski tu karticu (mozda nesto u BIOSU da promjenis PnP ili kernel boot opciju ili… ovo ono, Vedrane?
Evo ti info:
http://www.alsa-project.org/alsa-doc/doc-php/template.php?company=ESS+Technology&card=.&chip=ES18xx&module=es18xx
Safire ISAPNP kartice su problematične za detektovanje. Ne sjećam se da je ikad to radilo baš savršeno na Linuxu. Zato se malo posluži isapnptools i sličnim alatima i ručno se iskonfiguriše bez većih problema.
isapnptools su se koristili do 2.2 verzijom kernela, 2.4 serija ima tu podrsku ugradjenu, da ne govorim od 2.6.
Ama bolan gore mu to garant i pise u onom linku, al heto Malo BIOS (PnP opcije), malo ALSA konfiguracijske datoteke i to je to.
btw, imao sam i sam jednu ISAPlug&Pray karticu godinama.
I ja sam imao istu ovu (ess 1869) i sjećam se da je radila na Mandrake 9.2, sa OSSom