Spent time on the internet

Ok hvala.
Sad mi nije jasno zasto kod mene kppp kasni u prosjeku 5 sekundi.

[quote]Ok hvala.
Sad mi nije jasno zasto kod mene kppp kasni u prosjeku 5 sekundi.[/quote]

e neznam, ja pocnem stopati vrijeme od kad cujem signal telefona na modemu

Uh suse i ovaj kppp, od kada znama za suse ovaj problem je prisutan ne znam sad kako je na 9.1 ili 9.2 al do sada je redovno se moralo radit ovo sto ste naveli chmod 4755 /usr/sbin/pppd kao i ubacit onaj file. To je neko provremeno resenje jel nakon koristenja yast tj. kad nesto novo instalirate morate ponovo ovo gore raditi. Eh sad da li neko zna sta bi se to trebalo promijeniti i gdje da se stalno to ne mora chmodat. Dosta je iritirajuce ako redovno koristite yast i instalacuj paketa.

Suse ne podržava kppp nego kinternet. Za razliku od drugih distribucija.

To je zato što u razvijenom svijetu ljudi polako zaboravljaju šta je dial up-ako već nisu, pa eto radi reda se ostavi neki program u distribuciji koji će biti “za nedaj Bože”

Iskreno govoreći nije Kinternet tako loš… :wink: 8)

Ja sam se toliko navikako na ovaj kppp,i sve dok radi kako treba sem kojeg problemcica ne mislim mijenjati.

evo ja kako sam instalirao kppp trune mi i dalje na kompu uopste ga nekoristim.Navikao sam na kinternet.
Sljedeci mi je problem kako ubaciti kppp ikonu u systray da bude kao kod Kinterneta,jednim klikom se spjam,a ne ovako moram mi kppp biti pokrenut stalno ili ga svaki put pokretati.