Spijuniranje vlastitog kompjutora :D

Ukoliko imate djecu ili jednostavno zelite spijunirati sta drugi rade na vasem kompjutoru, a bez vaseg prisustva onda evo jedne skripte koja vam moze pomoci:

#!/bin/sh capdir=$HOME/.data mkdir $capdir while [ 1 = 1 ] do import -window root $capdir/$(date +%Y%m%d-%H.%M.%S).jpg sleep 10 done
Skriptu imenujte kako zelite plus ono chmod +x vasa skripta.
sleep 10 zamjenite odgovarajucim sekundama za slikanje vaseg ekrana. (paznja, racunajte na to da kompjutor moze biti upaljen citav dan i da moze ponestati prostora na disku)
$HOME/.data zamjenite odgovarajucim folderom gdje ce memorisati slike uslikanog ekrana.
Skriptu dobro sakrijte negdje, napravite startnu aplikaciju npr.
KDE–>>System Settings–>>Startup and Shutdown Add Script
Gnome -->>Preferances–>>Startup Applications Add.
Nakon logovanja izbrisite iz Startup vasu skriptu i pregledajte sta vam ukucani rade.
U svakom slucaju uzmite casu vode i kocku secera za nedaj Boze.

Cool, ovaj posao takodjer moze i u cron vjerojatno. Ako postavite na drugom racunalu ftp mislim da bi moglo raditi i da postavlja fileove na server.

Moraju Xi biti podignuti u suprotnom ćeš imati grešaka u logu koje bi mogle izazvati sumnju (ali ko čita log vjerovatno zna koristiti ps).

A zašto se ne bi mogao zakačiti VNC klijentom (vlc2flv) i snimati čitavu sesiju?
Dodati i keylogger za puni doživljaj :slight_smile:

http://ptolemy.eecs.berkeley.edu/~cxh/sapub/Xsecurity.html

Dobro ja log ne citam, jedino ako imam gresku u komp. A mogu samo sebe spijunirati ako imam potrebe, to sam nekada napravio pa izvlacim iz arhive :slight_smile:

Hehe to je korisno ako radiš stvari pod uticajem psihoaktivnih substanci pa se ujutro ne možeš sjetiti šta je šta :slight_smile:

//drunk. fix later.

@todo: Otrijezni se. Otrijezni se. Otrijezni se. Otrijezni se. Otrijezni se. Otrijezni se. Otrijezni se. Otrijezni se. Otrijezni se.

while drunk do sleep 8h done

Steta je sto nikako ne pijem, a skriptu nisam jos upotrijebio, sto ne znaci da nije potrebna ako se napijem :slight_smile:

[quote=adis]A zašto se ne bi mogao zakačiti VNC klijentom (vlc2flv) i snimati čitavu sesiju?
Dodati i keylogger za puni doživljaj :slight_smile:

http://ptolemy.eecs.berkeley.edu/~cxh/sapub/Xsecurity.html[/quote]
Ja sam prije neke 3 godine trazio kakav functional keylogger za linux :smiley: