Da li je nekome poznato kako se moze Banka podataka ubaciti na Web-stranicu ?
Unaprijed zahvalan
Sulje
A sta podrazumjevas pod “Banka podataka”?
Pod bankom podataka podrazumjevam banku podataka
koja ce biti kreirana sa MS-Access i koja ce morati kooperirati sa MySQL-serverom i koja ce posjedovati podatke, koje ja moram baciti u intranet.
Quote: |
|
A kako? Ako se smije znati.
Jednostavno, narucio sam knjigu PHP+MySQL.
Pozdrav
Sulje
Eh, ja sam ti to upravo htjela reci…
Evo prijedlog:
PHP: Core PHP Programming, Leon Atkinson (second edition), imam je…
i
MySQL: MySQL, Paul Dubois (New Riders), imam je…
Amila
Ja sam narucio:
PHP and MySQL Web Development
od Luke Welling, Laura Thomson.
Izgleda dobra stvar, sudeci po komentarima.
Pozdrav
Sulje
Gdje i kako doci do ovih knjiga??? Ja sam danas pretrazio citavo Sarajevo ali nisam nasao nista normalno(osim PHP 4 za Programere)
Mislis u Sarajevu? BiH?
U jednoj rijeci? Nikako.
Ja sam navedene knjige dobila iz Amerike. Mozes pogledati da li imaju u Sahinpasicu ili u antikvarnici Tarih na Markalama. Imaju neke (prilicno nekvalitetno) prevedene knjige koje dobaljaju iz Srbije. Pa, mozda budes imao srece.
Amila
Zdravo,
Ne treba vam nikakva knjiga.
Php ima super uputstvo (php-manual na php.net) a isto tako i mySQL (mada je bolji PostgreSQL)
Zdravo,
Ne treba vam nikakva knjiga.
Php ima super uputstvo (php-manual na php.net) a isto tako i mySQL (mada je bolji PostgreSQL)
Sta da kazem ?? Napravi databazu, odredi korisnika, daj mu password i spoji je sa PHP —> HTML. I to je sve.
Nesto o knjizi o kojoj je Sulje govorio
PHP and MySQL Web Development
[ This message was edited by: sahbaz on 2002-07-19 23:45 ]
Сад у септембру Микрокњига издаје : Базе података на Мрежи: ПХП и МојСЈУ (MySQL) - www.mikroknjiga.ba/yu/hr
… ево и аутора, ако неког занима : Hugh Williams и David Lane
Nemojte trositi lovu na knjige. Ja sam naso barem desetak knjiga php, sql, itd, na dc++ , i to u sobama bih, yu, hr. A sigurno ih ima i na drugim p2p mrezama, pogotovo na edonkeyu.