Imam problem sa ssh kad pokusavam pristupiti windows masini.
Fedora 20 KDE:
ssh
Windows 8.1:
Cygwin installisan i ssh sa njim
Imao sam jos nekih problema njih sam vec nekako rijesio i konacno sam se uspio logovati medutim cim se logujem sa linuxove masine na windowsovu prekine se konekcija.
Neko se susreo sa slicnim problemom?
Alternativa Cygwin?
Molim vas ako neko moze da mi kaze moguce uzroke?
Rijesenje pozeljno ako ne svaka sugestija je dobrodosla u svakom slucaju hvala svima na vremenu i trudu,
Ja sam u sličnoj konfiguraciji uspješno koristio CopSSHD, malo stariju verziju, čak je i radio chroot (go figure). Novije free verzije imaju neka ograničenja, ali mislim da je dostupno za ličnu upotrebu.
U najmanju ruku, ova verzija je up-to-date, tako da nećeš dobiti neki SSH server od prije 10 godina (pun rupa).
freeSSHD i Bitwise su također moguće alternative.
P.S. Nemam iskustva sa cygwin, a za ovo gore nisam postavio linkove jer nije free software, ali treba pomoći čovjeku u nevolji
Ok probao sam CopSSHD isti problem kao prije ulogujem se i odma me izbaci. Probao sam i sa telnetom isti problem, ugasim firewall na windowsu nista opet isto. Jedino sto je radili je Putty ssh sa windowsa na linux, ali meni treba obrnuto.
Jesi li podesio korisnicke grupe i ovlasetenja na windowsu za pomenute aplikacije, koliko sam ja vidio na par stranica spominju se dodatne korisnicke grupe koje treba kreirati da bi to sve radilo kako treba?! :S
To je ono kad se sam sebi pravim pametan a zapravo pojma nemam. PA USER GRUPE, NARAVNO!
Samo je trebalo dodati administratorski user u shell i to je to samo se preko njega ulogujem.