Ja bih ti preporucio jos Slax ili Lubuntu za tu masinu. Ja Lubuntu vrtim na slicnoj masini koja mi sluzi kao file/print/daap server, ponekad sjednem da prosurfam kada mi je mrsko vaditi laptop.
Mandrivu na 1GHZ Celeron i 256MB RAM-a?!?!? Mozda ako ne koristim nikakav desktop :)[/quote]
Pa možeš staviti desktop koji hoćeš, recimo icewm bi trebalo da leti na toj konfiguraciji.
Mandrivu na 1GHZ Celeron i 256MB RAM-a?!?!? Mozda ako ne koristim nikakav desktop :)[/quote]
nije u biti bitno koja je distribucija , vec je bitno sta ces od servisa na njoj pokretat … npr. kde nebi bas letio , dok bi fluxbox radio sasvim super .
Isprobao sam Lubuntu i Remix (bez instaliranja). Lubuntu je bas malen, basic. Svidja mi se. Misli da ne bih ni osjetio da sam na Celeronu jer je solidan vec kad se digne sa CD-a.
Remix, ili Ubuntu Netbook Edition (jel’ to neko ih sudio jer su koristili Remix ime?), je bas sipatican. Nisam ga mogao bolje pregledati jer je jaaaaaaaako spor kda se digne sa CD-a, a nisam ga htio jos instalirati.
Suma sumarum, kompjuter se jos moze iskorisititi. mozda ga dam djeci - da ih navucem na Ubuntu
ma, treba meni i XP ali ovaj je bas spor… ali, imam na drugom kompjuteru.
usput receno, Remix ne radi kako treba. XP je spor, ali ga je Remix [beep] 1000%. da pomjerim kursor misem s kraja na kraj desktopa treba mi 4-5 sekundi
Slackware sa XFCEom ce ti na njemu fercerat dobro. U biti ti je bitno samo koje daemone vrtis u pozadini. Iskljucis sva moguca indexiranja (ona uzimaju zivot racunarima) i stavis neki laksi window manager. Naravno koristis i neke lakse aplikacije. Ja bi na takvu masinu stavio Slack sa Fluxboxom i mislim da bi fercerala odlicno.
Ja sam Mandrivu 2005 na pentiumu 200 vrtio sa icewm-om + quanta + apache + php … za php development … super radila
Tako da i ja mogu preporuciti tu softversku kombinaciju