Šta mi stvarno treba na SuSE serveru?

Ok. Instaliram SuSE 9.3 Pro (ispocetka) SAMO kao server. I dalje imam drugi komp kao desktop.
Svakako mi ne trbaju igre na serveru, openoffice, ammarok i sl.

Interesuje me TACNO koja je procedura ako instaliram server, na sta treba da obratim paznju, koji jos programi mi ne trebaju…

Bilo koja sugestija ce mi svkako dobro doci…

“Vjezbam” se na jednom starom kompjuteru.
prvo sam isao “redovnim” putem i instalacije sam dobio poruku "Installation of package… failed"
Radi se o ovim paketima:
iputils
xlockmore
iproute2
libjasper
xorg-x11-server-glx
libsndfile
busybox
bootsplash-theme-SuSE
gtk2
pam-modules
gpg
cuce-build-key
opensc
i4lfirm
gohstscript-library
cups
cups-drivers-stp
cups-drivers

svaki put kada sam dobio poruku prvo sam prob’o “Retry” 2-3 puta i onda “Ignore”.

medjutim, kada je “zavrsio sve” i reboot-irao se - vratio se na pocetak, dig’o YaST i poceo ponovo sa instalacijom?!?!?

da li je neki od ovih paketa napravio zbrku?

[quote=afan]“Vjezbam” se na jednom starom kompjuteru.
prvo sam isao “redovnim” putem i instalacije sam dobio poruku "Installation of package… failed"
Radi se o ovim paketima:
iputils
xlockmore
iproute2
libjasper
xorg-x11-server-glx
libsndfile
busybox
bootsplash-theme-SuSE
gtk2
pam-modules
gpg
cuce-build-key
opensc
i4lfirm
gohstscript-library
cups
cups-drivers-stp
cups-drivers

svaki put kada sam dobio poruku prvo sam prob’o “Retry” 2-3 puta i onda “Ignore”.

medjutim, kada je “zavrsio sve” i reboot-irao se - vratio se na pocetak, dig’o YaST i poceo ponovo sa instalacijom?!?!?

da li je neki od ovih paketa napravio zbrku?[/quote]
Probao sam BAS ispocetka i ovaj put je bil manje paketa koji su “fail”, ali je jedan od njih kernel-default-…-nongpl ?!?
A onda mi se tokom instalacije yast2-sound-2.11.10 paketa - zamrzno :cry:

mozda ti je pokvaren cd/dvd citac pa nemoze lijepo procitat cd/dvd (nebi me cudilo da imas neki LG cd/dvd citac)…

to ti je fakat sve do loseg medija ili citaca ( maheru nemoj nista protiv LGa… :wink: )…

Pozdrav

Ice

Jeste. U pitanju je LG dvd citac (kako ga samo pogodi ? :D:D:D)

No, citac je juce kupljen. Frisak. Jos se nije ni farba osusila :slight_smile:
Sinoc sam instalirao na kucni kompjuter “iz prve”. Par paketa je bilo “fail”, ali je ipak sve ispalo kako treba.
Danas na poslu - nece. Huh! prvo je “fail” pakete koje sam naveo u prethodnom postu i kada je dosao do kraja, reboot i - poceo instalaciju ispocetka ?!?
Taj drugi put je opet fail ali neke druge pakete a oni "problematicni od prve instalacije mahom “prosli”?!?
I kod instalacije jednog paketa - se zamrzn’o.

Probao sam i “originalni” DVD (dosao sa knjigom) ali nije nasao instalacioni fajl na DVD-ju.

Nije valjda da je LG tolika taraba?

Afane, jesi li razmišljao da pokreneš blog? :smiley:

Kanda ho’š nešto reći?
:smiley:

salu na stranu, ali ako mislis da pitam “precesto” - samo reci da se “obuzdam”.

NHF ali LG cd/dvd su veoma lose kvalitete (kako sam ja imo iskustva), tako da od tad bjezim od LG-a …

Ne nego sam primijetio da pišeš onako svoja iskustva, bolji je blog za to.