Sta Mislite O WInLinux-u?

Kao sto naziv kaze sta mislite o ovoj distribuciji

??

Nisam je probala…

Lahko je instalirati i konfigururati…

Super za one koji nisu dobro poznati sa linux-om ili koji nikad nisu koristili linix a poznati sa windows operativnim sistemom…

// a5a8raif

I ne mislim. Ako hocu windows, upotrebljavam windows, ako hocu linux, upotrebljava linux, a ne idem na nesto izmedu sto ne moze da radi ni linux ni windows potpuno.

Quote:

On , napisao:

winlinux…hm čista emulacija sa kojom se čovjek namuči više nego sa samom instalacijom linuxovih distribucija…a da ne pominjem pomjeranje registrija …Maid

Ja neznam da li ste probali ovo, ali Vmware

workstation (http://www.vmware.com/)

nije los program i daje mogucnost korisnicima da pokrenu vise OS-s istovremeno. Na primjer, ako je glavni (primary) OS Windows, Vmware

se instalise kao host pod Windows, tako da nakon instalacije operativni sistemi kao

Linux, FreeBSD, OpenBSD, NetBSD se mogu

instalisati pod windows i pokretati istovremeno bez problema. Isto tako vazi za host koji radi pod Linuxom. Operativni sistemi kao Windows 95/98/ME/2000/XP se lako mogu instalisati i koristiti u isto vrijeme.

Za korisnike Linux-a kojima nedostaje software kao MS Office, dobijaju stabilnost Linux-a i mogucnost da istovremeno pokretaju Windows aplikacije (puno brze i stabilnije od Wine projekta - http://www.winehq.org/

Naravno, jos uvjek sve aplikacije nisu podrzane - npr. directx igre.

Enes.

Samo da probam jel forum napokon radi ?

crow

Glede zadnjeg posta, moram dodati da je SuSE-ov alat , apsolutno sranje (oprostite na izrazu , no tako je) Za nesto sto je u ž fazi razvijanja traze basnoslovnu svotu. 10 god. bez obzira na konfiguraciju morate cekati da bi pristupili masini pod win-om (ukoliko je sve namjesteno kako "ne"treba.Graficke kartice? Izgleda da za njih nisu culi. Kao sto vec jedan od posjetilaca rece ili win , ili linux. Ono izmedju jos se nije pojavilo. Linux koji se vrti na win-u , pa dobro je za upoznavanje , mada pojede sve sto je na racunaru jestivo.