Stallman vs Linus?

Evo malo prozivke ako je tako mozemo nazvat, neda mi se prevodit pa izvolite:

Stallman: If you want freedom don’t follow Linus Torvalds
http://www.pcworld.idg.com.au/index.php/id;211669437

U pravu je cojk sve sto je reko …

Cini mi se da je Linus pretjerano oprezan. Njegovi argumenti protiv GPLv3 su meni malo abstraktni. Ako moram birati - onda biram Stallmana.

Khm… izgleda da je Stallman vs. Linus storija otisla i u mainstream :slight_smile:

Cini mi se da je Linus pretjerano oprezan. Njegovi argumenti protiv GPLv3 su meni malo abstraktni. Ako moram birati - onda biram Stallmana.

Ja ne bi rekao da je “pretjerano oprezan” vec praktican. Ovo je klasnicna bitka izmedju teoreticara i prakticara koji je u “real world-u”. Ako vec biras Stallmana, slobodno deinstaliraj kernel i stavi hurd. Ono sto dobijes nakon toga… to je Stallman (ako se masina uposte digne :)).

Pravilnik grupe Linux novosti
Obzirom da je ovo već n-ti put da moram premještati poruke zbog stalnog kršenja ovog pravilnika, predlažem da se grupa zatvori za postanje novih tema osim ljudi koji se prijave za pisanje novosti (a pročitali su i razumjeli pravilnik).

Stallman je to vrlo dobro objasnio:

a prije toga:

[quote]Supporters of open source (which I am not) promote a “development model” in which users participate in development, claiming that this typically makes software “better” – and when they say “better”, they mean that only in a technical sense. By using the term that way, implicitly, they say that only practical convenience matters – not your freedom.
I don’t say they are wrong, but they are missing the point. If you neglect the values of freedom and social solidarity, and appreciate only powerful reliable software, you are making a terrible mistake.[/quote]
Mislim da je tu sve rečeno.