Stari, pra-stari laptop :P

Pozdarv ljudi,

igrom slučaja dobih neki laptop koji je katastrofa. Ono 2.1GB disk, 64MB ram, neki pentium 5 200 mmx… Ma cirkus. ALi eto prije nego sto ga se rijesim, volio bi da vidim kako radi sa Linuxom. Koju mi distro preporucujete? :slight_smile: Hvala.

Hmm ja bi ti predlozio Slitaz ili PuppyLinux :slight_smile:

puppy definitivno. btw imao sam ja komp sa tim procesorom, 2GB HDD-a i 32 RAM-a. nisam imao sansu isprobati linux na njemu pa ako ti ovo uspije javi.
pokusaj BSD bez grafickog xD. citao sam da moze na 8MB RAM-a xD

Bez grafičkog okruženja Linux provjereno radi na 8 MB RAM (mada ima velikih problema, pa je bolje povećati na 16). Što se tiče grafike mislim da je 64 MB apsolutni minimum ali u tom slučaju treba dobro osmisliti izbor aplikacija. Znači za web nešto kao Dillo, office paket zaboraviti, mada je većini ljudi dovoljan rich text editor, a prezentacije se jako fino mogu raditi sa MagicPoint-om. Ima i nekih laganih igrica :slight_smile: a XMMS (onaj stari) radi isto dobro.

Za vrijeme instalacije Puppy-a zakacim nogom adapter i padne mi sa stolice laptop i nekako ode flat kabal…
Laptop vrijedi 50 KM, servis 60km, pa ke tako i zavrsio u kanti. Moram nabaviti opet neki stariji laptop i nabaciti Linux.

ROFL!!!