Pozdarv ljudi,
igrom slučaja dobih neki laptop koji je katastrofa. Ono 2.1GB disk, 64MB ram, neki pentium 5 200 mmx… Ma cirkus. ALi eto prije nego sto ga se rijesim, volio bi da vidim kako radi sa Linuxom. Koju mi distro preporucujete? Hvala.
Pozdarv ljudi,
igrom slučaja dobih neki laptop koji je katastrofa. Ono 2.1GB disk, 64MB ram, neki pentium 5 200 mmx… Ma cirkus. ALi eto prije nego sto ga se rijesim, volio bi da vidim kako radi sa Linuxom. Koju mi distro preporucujete? Hvala.
Hmm ja bi ti predlozio Slitaz ili PuppyLinux
puppy definitivno. btw imao sam ja komp sa tim procesorom, 2GB HDD-a i 32 RAM-a. nisam imao sansu isprobati linux na njemu pa ako ti ovo uspije javi.
pokusaj BSD bez grafickog xD. citao sam da moze na 8MB RAM-a xD
Bez grafičkog okruženja Linux provjereno radi na 8 MB RAM (mada ima velikih problema, pa je bolje povećati na 16). Što se tiče grafike mislim da je 64 MB apsolutni minimum ali u tom slučaju treba dobro osmisliti izbor aplikacija. Znači za web nešto kao Dillo, office paket zaboraviti, mada je većini ljudi dovoljan rich text editor, a prezentacije se jako fino mogu raditi sa MagicPoint-om. Ima i nekih laganih igrica a XMMS (onaj stari) radi isto dobro.
Za vrijeme instalacije Puppy-a zakacim nogom adapter i padne mi sa stolice laptop i nekako ode flat kabal…
Laptop vrijedi 50 KM, servis 60km, pa ke tako i zavrsio u kanti. Moram nabaviti opet neki stariji laptop i nabaciti Linux.
ROFL!!!