Start.linux.org.ba -> StartLinux

…khm, khm… :slight_smile:

Predstavljamo vam: StartLinux

Nakon dužeg perioda neaktivnosti, izvšen je redizajn i ponovno osmišljavanje stranice start.linux.org.ba. Ovaj put smo je napravili u formi wiki-ja što znači da svi (pa i vi!) možete dopisati neka svoja mišljenja i iskustva i na taj način doprinijeti razvoju neke naše male baze znanja. Dovoljno je da kliknete na dugme “Izmijeni ovu stranicu” i… prihvatite se tastature :slight_smile:

Citat: "StartLinux (http://start.linux.org.ba) je stranica Udruženja Linux korisnika BiH namijenjena onima koji se prvi put susreću s Linux operativnim sistemom. Zadatak ove stranice je da vas upozna sa Linuxom i odgovori na najvažnije pitanje: “Kako i gdje ga koristiti”; da olakša neke tipične početničke muke; da razbistri neke raširene predrasude i mitove. "

Takođe bih sugerisao svim korisnicima foruma da, kada su raspoloženi za pisanje nekog howto-likog odgovora, odmah kopiraju taj tekst i na Start.

Sretna nova godina! +uzdravlje+ +ciao+

Vozdra,

samo da kazem da je Wiki sistem odlican i nadam se da ce se sada vise ljudi ukljuciti u realizaciju stranice. Nadam se da cu i ja naci vise vremena za Start@.

Sretna Nova,

Amila

mmm…kad smo vec kod toga…da li se samo meni cini ili…komplet struktura *lugbih.org (html datoteke i slicno)…lezi vise tu i tamo, razbacano bez ikakve strukture i organizacije?..:slight_smile:

Imaš li neki prijedlog?

http://start.linux.org.ba/Lista_svih_distribucija

http://bsd.linux.org.ba/distribucije/spisak.htm

da li da bude samo lista distribucija u pravom smislu ili sa opisom kao sto sam poceo prebacivati na start…?

//Nihad