Stigo ubuntu,kubuntu,edubuntu

EJ LJUDI jedno Very NOOOOBISH pitanje:D sad kad sam instaliro ubuntu shvatio sam da neznam koji mi je root password. Nije mi nigrdje trazo da upisem pri instalaciji ta ko da sad prakticni skoro nista nemogu instalirati…

Pa ne treba ti root password. Samo upiši sudo su i postaneš root. Onda upiši passwd da promijeniš root password. Uostalom, root password ti ni ne treba, za sve komande za koje je potrebno biti root koristi sudo komanda.

btw. meni je ok, ali bih više volio da je samo jedno ime recimo ubuntu ali da imaš i kde i gnome, ali eto oni kad su krenuli sa projektom navalili na gnome (nije moglo oboje da stane na cd) i poslije kde-ovci valjda lobirali da i oni imaju kde, i kompromis ispade kubuntu… opet, meni je sasvim ok pogotovo ovaj 6.06… btw2 za sve je “kriv” bosanac- (vlado) od kojeg sam pokupio 4.10…

btw. dzeni kod Amara imaš jednu…

[quote]Heheh…
Ja sam danas ujutro dočekao poštara, koji izgleda nije pročitao da moram platiti 5 €, pa nisam ni platio CD-ove icon_smile
Moj poštar je definitivno najbolji od svih… icon_smile
Anyway, dobio sam 10 Ubuntu-a, 5 Kubuntu i 5 Edubuntu.[/quote]
ma nisam ni ja platio ništa, a to što je pisalo 5 “evra” lol, valjda je Canonical platio hehe, zato je moj poštar ove sezone na broju jedan…

Može li mi neko ponijeti jedan Ubuntu i jedan Edubuntu sutra na sastanak? :slight_smile: Danke.

Konačno stigao i meni Ubuntu, 10 komada. Očekujem još 10 Kubuntu i 5 Edubuntu. Ponesem u četvrtak.

Hvala, ali i mene je postar jucer obradovao :slight_smile:

Definitivno moramo napraviti kakvu anketu “čiji je poštar najbolji/najbrži” :slight_smile: .

pa zar nije jasno? ja nisam ništa platio, a još prvi dobio na vrata… hehe

i ja sam jutros dobio 10kom + naljepnice… pa ako kome treba nek se javi…

meni tek jos 5 cd-ova treba da stigne :S

Da ne pokrećem novu temu:

ubuntu 6.0.6 i kubuntu 6.0.6 DVD-ovi se skidaju. Očekujem da budu gotovi do sutra (srijeda). Ako kome treba nek se javi.

meni isto tigao neki dan. dobio i 4 naljepnice.
ovo samo staitstike radi :smiley:

Zaboravih i ja reci da mi je doslo :slight_smile:

10 Ubuntu
10 Kubuntu
5 Edubuntu
10 Naljepnica :slight_smile: