Stigo ubuntu,kubuntu,edubuntu

tuspas mene (imam najbržeg poštara lol)

jel još ko naručivao, btw. ja sam ga naručio odmah kad je moglo i evo stiglo 3CD-a i386 arch jutros

Ja sam narucio odma cim je postavljeno na shipit ali jos nista…

EUPM. Pa narucuje se po 100 komada. Jos fino ljudi rekli narucujte sto vise…

P.S. Ne zamjerite mi sto sam sjeban danas. Cekao sam profesora 6 sati a on nije dosao :frowning:

Onda bi i meni trebali stići jer sam ih naručio negdje prije 15. maja, kada su postali dostupni za naručivanje.

Ja sam Ubuntu naručio još 24. maja i još uvijek ništa. Edubuntu i Kubuntu sam naručio 01. juna. Moram malo porazgovarati s poštarom.

btw, što se naručivanja tiče, smanjili su maksimalnu narudžbu na 10 CD-ova. Za sve preko toga, mora se slati mail njima da ti oni odobre.

Ne baš, nije mail nego zahtjev na https://shipit.ubuntu.com

[quote=Amar]Ja sam Ubuntu naručio još 24. maja i još uvijek ništa. Edubuntu i Kubuntu sam naručio 01. juna. Moram malo porazgovarati s poštarom.

btw, što se naručivanja tiče, smanjili su maksimalnu narudžbu na 10 CD-ova. Za sve preko toga, mora se slati mail njima da ti oni odobre.[/quote]
evo ti moj izvještaj:

Shipped/Cancelled requests
3 CDs requested in 2006-05-19. 3 CDs approved and sent to the shipping company in 2006-05-24. Please note requests usually take from 4 to 6 weeks to deliver, depending on the country of shipping.

eki ovo?
http://www.amazon.com/gp/product/B000G62IDU/104-3051508-3788751?n=229534

a što se tiče naručivanja tu si upravu…

I would like:
1 Ubuntu CD (1 PC Edition)
1 Ubuntu CD (1 64-bit PC Edition)
1 Ubuntu CD (1 Mac Edition)
3 Ubuntu CDs (1 PC Edition, 1 64-bit PC Edition, 1 Mac Edition)
5 Ubuntu CDs (5 PC Edition)
10 Ubuntu CDs (10 PC Edition)
10 Ubuntu CDs (8 PC Edition, 1 64-bit PC Edition, 1 Mac Edition)
10 Ubuntu CDs (5 PC Edition, 3 64-bit PC Edition, 2 Mac Edition)

Samo 3 CD-a si naručio???
Ja naručim što je više moguće, svejedno, isto ti dođe (10 KM, koliko god da naručiš) :slight_smile:

[quote=Emx]Samo 3 CD-a si naručio???
Ja naručim što je više moguće, svejedno, isto ti dođe (10 KM, koliko god da naručiš) :)[/quote]
ma imaju raja sad na bihnet freezoni… inače nabavio sam ja njega prije, nego eto “original” da vidim…

5€

Hehe…
Oni okviri CD-ova su im (prema meni) nešto lošiji od onih starih, možda Kubuntu okvir, ostali su OK.

Evo i ja sam naručio Ubuntu-ove, čisto radi kolekcije.
Sad cu vidjeti koliko moram cekati :slight_smile:

Ako naručiš manju količinu (manje od 50 komada) ukupna težina će biti manje od 2 kg. Ako je težina manja od 2 kg onda genijalci u pošti to smatraju običnom pošiljkom a ne paketom i šalju ti na kućnu adresu. Što znači da “obična pošiljka” ne podliježe carinskom pregledu te nećeš platiti 9.5 KM. Ako je narudžba veća, onda je oni otvore i pregledaju i naplate tu uslugu 9.5 KM.

Zato naručujte manje količine.

Evo i ja nabavio ako kome treba u Tuzli nek mi javi. Nesti mi ga zao stavit preko Suse 10.1 neznam isplati li mi se :smiley:

Heheh…
Ja sam danas ujutro dočekao poštara, koji izgleda nije pročitao da moram platiti 5 €, pa nisam ni platio CD-ove :slight_smile:
Moj poštar je definitivno najbolji od svih… :slight_smile:
Anyway, dobio sam 10 Ubuntu-a, 5 Kubuntu i 5 Edubuntu.

Meni još nije stiglo. Ubiću poštara majke mi.

ludi, preko SuSE se itekako isplati instalirati bilo šta, posebno Ubuntu.

Evala kad sam se ja namirio na distribuciju onda znaj te koliko je sati, odlicno radi kod mene ama bas sve nemam rijeci stvarno. Iskreno najvise sam se bojao pppoe konekcije al progulila je odlicno,

Emx ne trebas placati nista , to oni tamo plate.Jedino sam ja jednom morao platiti 3 km jer je bila kutija u pitanju(preko 30 diskova) i otvarali je na carini i onda fol carinski troskovi :slight_smile:

Meni je takodje dosao kubuntu ali ne svidja mi se (kubuntu kao distribucija) …

Evo ljudi suse je otisao i ubuntu mi se DEFINITIVNO svidja. Samo ima jedna caka :slight_smile: Naime kada sam instaliro ubuntu i ggole eaarth beta ide mi sve ko “mlijeko” a nisam cak drivere za ATI (da da ati) graficku instalirotj. one fglrx 3d je na neki misteriozsan nacin izgleda podrzan. Ehs ad kako ja da instaliram xgl da probam to na Ubuntu tj. da utvrdim jel m 3D stvarno podrzan… Sve ostalo je prosto ODLICNo. Iskoristenost memorije u SUSE 10.1 je bila 90% dok je ovdje jedva 10%. Boot up suse je trajao nevjerovatnih 50 sekundi do je ovdje manji od 20 sek… i da dalje ne nabrajam ugodno VEOMA sam ugodno inenadjen… :slight_smile:

Ako naručiš manju količinu (manje od 50 komada) ukupna težina će biti manje od 2 kg. Ako je težina manja od 2 kg onda genijalci u pošti to smatraju običnom pošiljkom a ne paketom i šalju ti na kućnu adresu. Što znači da “obična pošiljka” ne podliježe carinskom pregledu te nećeš platiti 9.5 KM. Ako je narudžba veća, onda je oni otvore i pregledaju i naplate tu uslugu 9.5 KM.

Zato naručujte manje količine.[/quote]
Hehe, pa nema veze, koliko god da naručiš, ispadne da se sada ništa ne treba platiti. .)

Superiška! Btw, uz paket su mi došle i Ubuntu naljepnice, fakat su bolje od onih koje smo podijelili u ULKu.