Stranica BHLD 2.0 projekta

Stavio sam dovoljno podataka na BHLD stranicu da je objelodanim stranicu projekta BHLD

http://bhld.linux.org.ba/

Tamo možete vidjeti tehničke savjete, pročitati spisak paketa, preuzeti pakete koji nisu u standardnim Ubuntu Hardy repozitorijima, preuzeti verziju 2.0, njen priručnik u više formata, vidjeti slike s promocija …

Stranica je wiki, pa je možete popravljati.

Cestiam na uspjehu, i super realizaciji. Malo mi je cudno da student ETF-ai nisu bili na promociji, samo “stara” ULK ekipa :slight_smile: …ili se ne vide na ovim slikama …

Sve najbolje

Pozdrav

[quote=bzip]Cestiam na uspjehu, i super realizaciji. Malo mi je cudno da student ETF-ai nisu bili na promociji, samo “stara” ULK ekipa :slight_smile: …ili se ne vide na ovim slikama …

Sve najbolje

Pozdrav[/quote]
evo student ETF-a :smiley: a i clan ULK-a! :smiley:

imam jedno pitanje … hoce li se ovaj BHLD redovno odrzavati … tj. planiraju li se obezbjediti ili su vec obezbijedjene finansije za to ?
Planiram ga koristiti na poslu za svoj desktop racunar pa ako ce mi praviti probleme u buducnosti da ga ne koristim …

U toku je priprema 2.01 verzije. Očekujem da će biti spremna oko 27. jula. Novine su sljedeće:

• Uključeno oko 200 osvježenih paketa s sigurnosnim ispravkama između 15. marta i 17. jula.
  • Ispravka baga s pravima nad /tmp direktorijem koji zahtijeva dodatnu radnju poslije instalacije na hard disk
  • Dodana komanda recordmydesktop za snimanje animacije ekrana (screencasting)
  • Prevedena tri do sada neprevedena programa: ksubtile, wireless assistant, envy, a planiram još poneki
  • Tekst uputstva prebačen u HTML i bit će uključen na CD (ali s ružnim slikama zbog prostora)
  • Rekompresovani wallpaperi, obrisani prijevodi Lazarusa i dio dokumentacije Wiresharka

Imam pitanje za ispravak još jednog baga. Pri prvom startu Konquerora ikonom Moj računar, ne vide se diskovi do klika na Osvježi ili drugog starta te ikone. Tada se pokrene i proces kio_media. Kako pokrenuti ovaj proces da ikone diskova budu vidljive čim se otvori Moj računar?

CD je sada 100% pun, tako da se za 2.02 očekuje da će neki od paketa ispasti. Najvjerovatnije će Wireshark biti zamijenjen manjim programom KSniffer.