Sudo pppoeconf skripta

pozdrav

imam jedno pitanje. koristenjem linux OS-ova, shvatio sam da je sudo pppoeconf skripta najjednostavnija za konfigurisanje pppoe internet konekcije (u debian-u iderivatima kao što su ubuntu, dreamlinux i sl.)

interesuje me da li ja moguce dodati tu skriptu u recimo slackware-ov openSUSE, suseSTUDIO ili neku drugu distribuciju koja nije bazirana na debian-u i kako?

nasao sam ovu stranicu dok sam pisao ovaj post

http://packages.debian.org/etch/all/pppoeconf/download

da li je moguce, recimo ako napravim svoju distribuciju na susestudio.com, dodati ovaj paket i pokrenuti ga iz terminala komandom “sudo pppoeconf”

da li moram da dodam sudo paket i neki .deb manager paket ili slično?

planiram da napravim distribuciju koja bi bila optimalna za sve koji zele da se bave audio/video montazom, grafickim dizajnom i web dizajnom. što u suštini nije uopšte bitno za ovo pitanje, ali je najjednostavnija skripta koju znam, te bi bilo lijepo da ljudi vrlo jednostavno pristupe internetu ako se po prvi put susrecu sa linux-om.

hvala

Ja na Mandrivi imam pppoe-setup koja je vrlo slična, koliko znam slična je situacija i na Red Hat i derivatima, a za Suse ne znam osim da imam neko blijedo sjećanje da je kod njih nešto naopako sa pppoe-om.

kod openSUSE-a imaš yast + kinternet, podržani su PPTP i PPPoE…