jucer sam instalirao (po prvi put) Ubuntu 9.10 i imam jedan problem. Naime, kada pokrenem sudo pppoeconf i izaberem Yes u prozoru kojeg dobijem, pojavi se poruka “Looking for pppoe access concentrator on eth0” i onaj brojac dodje do 100%, ali tu stane. I nista se dalje ne desava.
Interesuje me da li postoji neki drugi nacin da se konektujem na internet?
[quote=adis]Ovisi od definiciji termina “sav ostali svijet”.
Ja recimo nikada nisam imao problema sa ‘pppoe-setup’ komandom koja dolazi uz rp-pppoe.[/quote]
Rekao sam ostali svijet. Riječ sav nisam upotrijebio upravo iz ovog razloga :mrgreen:
btw, pozdrav!
jucer sam instalirao (po prvi put) Ubuntu 9.10 i imam jedan problem. Naime, kada pokrenem sudo pppoeconf i izaberem Yes u prozoru kojeg dobijem, pojavi se poruka “Looking for pppoe access concentrator on eth0” i onaj brojac dodje do 100%, ali tu stane. I nista se dalje ne desava.
Interesuje me da li postoji neki drugi nacin da se konektujem na internet?[/quote]
Ne, nego bug u NM koji se isporučuje sa Ubuntu 9.10 i odražava se na DSL konekciju. ADSL (bridged mode) out-of-box na Ubuntu 9.10 ne radi preko NM, dok preko pppoeconf radi. Zakrpili su bug u PPA. O ovome je već bilo riječi na forumu: http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=5567