Otvorio sam ovih dana host svoj.
Nije spam ova poruka da se odma razumijemo, vec bi volio hostat linuxase koji imaju imalo “lijepu” stranicu.
Od 20-300MB i od 500MB do 10GB mjesecnog prometa sve djabe. Server je na RH 9 Enterprise
Otvorio sam ovih dana host svoj.
Nije spam ova poruka da se odma razumijemo, vec bi volio hostat linuxase koji imaju imalo “lijepu” stranicu.
Od 20-300MB i od 500MB do 10GB mjesecnog prometa sve djabe. Server je na RH 9 Enterprise
Evo nešto za BHLD :rolleyes:
poprilicno je BHLD tezak al mozemo se nesto dogovorit.
I molim da moderatori obrisu temu “BLHD” greskom sam postavio novu temu umjesto odgovora. :oops:
Za BHLD smo za sada riješili pitanje hostinga.
ako nesto treba upload do sutra… naravno ako imate server…ostalo mi je je josh 1545MB za upload…pa da neporpadne djaba ako treba nesto upload =)
@abshosting
moras napisat veoma dobar razlog zasto trebas ovaj hosting…ako je nesto bezze nece ti ga dat uopce…
Ne bas dobar razlog, vec jednostavno necu dati host za djabe, jer sam siguran da se ovih kvaliteta nebi postidili ni najaci paid hostovi.
mozda ali opet zavisi gdje ti je server… da li se nalazi u nekom datacentru ili tebi u podrumu a sto se tice razloga… razlozi bi bili - ili komercijalni ili da ti neki teenager dodje i kaze da hoce da podigne forum
Pozdrav
IceBreaker
PS: ako neko bas neko hoce nesto da uploadira, dacu vam pristup mom serveru pa uploadajte sta vam je volja
U datacentru je u SF, a u podrumu kontam da dignem server na 386ci :shock:
Nema tu nekih razloga ba ljudi sta vam je, vec me nerviraju ti “teenageri” sto neznaju ni oni sta hoce sa servera
A ima i par ulk koristnika koji su hostan kolko ja znam :shock:
Ima kako da nema.
Evo ja sam jedan od ulk-asa i hosting imam na tvom serveru.
Pozdravi od
Dine
Opa superiska imas i web stranice besplatne na www.freewebspace.com a ja sam napravio na www.funnynet.freewebspace.com
jel server stable ja ima jedan projekat ba domena.
ono hip-hop? imam ja hosting na addru… pa ako ti sta zatreba na msnu javi =]
Ne ja sam to samo odradio, nema ja nista sa tim.
vozdra
davno sam jednom na mail pisao ako kome od lugbih treba space za projekte
(tad aktuellan bio openoffice i bhld) da se javi…
to jos uvjek vazi…
neznam kakvi ste sa spacom.
ali za bhld i tako to uvjek se nadje…
serveri su naravno u data centru, i stacionirani u njemackoj.
al haj…izgleda da imate dosta mjesta
Ma jesu stabilni su, imam bas neku firmu na .ba neznam sad mogu pogledaj koja je. 99.5% je uptime uglavnom
A ako ne vjerujes onda pitaj Dinu one je hostan
Ja imam sajt na talkhost serveru (http://mobilestuff.co.nr ) pa me zanima jel tesko “prenijeti” bazu podataka (MYSql) na novi server ( abshosting ), i koliki je to posao !!!
Pozzzz
[quote]Ja imam sajt na talkhost serveru (http://mobilestuff.co.nr ) pa me zanima jel tesko “prenijeti” bazu podataka (MYSql) na novi server ( abshosting ), i koliki je to posao !!!
Pozzzz[/quote]
Klasicni backup/recovery baze. Najdenostavni alat phpmyadmin stim da ako se radi o vecoj bazi eh onda zna biti problem. Onda moras rezat pa iz vise faza to uraditi ili da imas pristup mysql direktno.
Imam problem kada se hocu registrovati, jer mi stalno izbacuje poruku:
One of the input fields contains invalid data, please check and adjust.
Sve sam pregledao, sve mogucnosti probao, ama bash sve, ali nece da me registruje
Pliz pomoc …
To se pocelo desavat nekim nasim ljudima, ista prica se prica i na ES, nismo jos shvatili zasto. Uglavnom eto rijeseno je
Jedan od fazona: ne mogu se backupovati šifre Algoritam za šifriranje je one-way i specifičan je za host, znači kada prenosiš bazu nekog npr. foruma svi moraju promijeniti šifru.