Suse 10.2 fontovi

Malo su mi ovi fontovi blesavi… bas me nerviraju na firefoxu ovi fontovi ima li nacina da se ovo normalizuje?

Generalno fontovi zavise od opcija prilikom kompajliranja biblioteka tako da bez puno muke ne možeš uticati na detalje renderinga. Kome puno smetaju fontovi lakše mu je promijeniti distro nego popravljati stvari. Inače ako je samo Firefox problem možeš pogledati ovaj članak: http://start.linux.org.ba/Mandriva_Firefox_fontovi

u firefox Edit->Preferences->Content…trži dalje… stavi da ti je default font DejaVu Sans, pa onda još stavi na western i na central european da je SansSerif odnosno DejavuSans

vidi jel ti išta bolje, meni je na ubuntu odlično, na mandrivi suse fedora su fontovi malo “drugačiji” po defaultu…

jel ti ovako (to “ružno”):

evo na ubuntu-u (slika), valjaju li ti ovi?

Mislim da ti trebaju MS truetype core fonts .Ne znam kako je na Suse to nazvano,na Gentoo je corefonts, na Debian/Ubuntu msttcfonts (ili nesto slicno)

ma ja, može probati… ne mora čak ni imati corefonts paket, ako ima windows samo ih importuje preko kcontrol-a

Probacu, ljudi hvala na pomoci.

Mislim ne bolujem ja od te grafike, al na suse->firefox ti fontovi setaju od ogromnih do presitnih pa zadebljanih, pa jedva citljivih… prilicno zamara vid.