Dakle kartica radi preko ALSA drivera (CA0106) koji su dosli na dvd-u od susea 11.1, i testirao sam sve kanale i sve ok radi na 5.1 medijima npr dvd.A mene interesuje sljedece:
Kako da nastimam da mi stereo mediji u Xmms-u ili Amroku kao sto su mp3 sviraju na svih 6 zvucnika tj 5.1, ili da bar imam neku bass redirekciju na subwoofer ? i ako je moguce da ogranicim frekvenciju na subwoofer na recimo 90 Hz al to i nije bitno toliko samo nek radi, center i rear mi i ne treba toliko.Nesto sam citao na alsa dokumentaciji da se trebju editovati “.asoundrc” kooji se nalazi u /home diru ili “/etc/asound.conf” medjutim kod mene ti fajlovi NE POSTOJE !, a imam sve moguce alsa pakete i utils ,tools …ma sve sve, i probao sam da napravim te fajlove ali nisam postigao nista.Samo mogu u xmms-u da izaberem kanal pojedinacno ,ako u konfiguraciji alsa output-a u xmms-u odaberem “Default PCM device” imam samo stereo na frontu, takodje kad stavim “hw:0,0” rade samo front, kad stavim “hw:0,1” rade samo rear zvucnici, kad stavim “hw:0,2” rade samo centar i LFE, a ovaj “hw:0,3” je vjerovatno za side zvucnike posto je kartica 7.1 to mi je nepotrebno.Interesuje me samo kako da mi radi 5.1 na mp3-cama ,na windowsu ima opcija u driverima od zvucne za bass redirekciju i multiple stereo i radi svih 6 zvucnika na mp3-cama.Inace mi se ovaj open suse 11.1 jako svidja probao sam mnoge distribucije ali on mi nekako najvishe lezi za desktop komp, a i dosta je jednostavan.I sve sam uspio sredit samo josh ovaj problem mi je preostao, pa bih zamolio nekog ko zna kako ovo da sredim da mi pomogne.
Hvala velika.

ima li neko kakvih ideja ?
dok na stereu radi normalno :S.Ma da hoce ovo proradit pa makar i u nekom terminal playeru heheh, ali cisto sumnjam da je do toga.Da josh naglasim da bez one emulacije iz sterea u 5.1 sve radi super i nema tog pucketanja iz woofera al jbg kad onda nema reprodukciju na svim zvucNJacima