Dakle kartica radi preko ALSA drivera (CA0106) koji su dosli na dvd-u od susea 11.1, i testirao sam sve kanale i sve ok radi na 5.1 medijima npr dvd.A mene interesuje sljedece:
Kako da nastimam da mi stereo mediji u Xmms-u ili Amroku kao sto su mp3 sviraju na svih 6 zvucnika tj 5.1, ili da bar imam neku bass redirekciju na subwoofer ? i ako je moguce da ogranicim frekvenciju na subwoofer na recimo 90 Hz al to i nije bitno toliko samo nek radi, center i rear mi i ne treba toliko.Nesto sam citao na alsa dokumentaciji da se trebju editovati “.asoundrc” kooji se nalazi u /home diru ili “/etc/asound.conf” medjutim kod mene ti fajlovi NE POSTOJE !, a imam sve moguce alsa pakete i utils ,tools …ma sve sve, i probao sam da napravim te fajlove ali nisam postigao nista.Samo mogu u xmms-u da izaberem kanal pojedinacno ,ako u konfiguraciji alsa output-a u xmms-u odaberem “Default PCM device” imam samo stereo na frontu, takodje kad stavim “hw:0,0” rade samo front, kad stavim “hw:0,1” rade samo rear zvucnici, kad stavim “hw:0,2” rade samo centar i LFE, a ovaj “hw:0,3” je vjerovatno za side zvucnike posto je kartica 7.1 to mi je nepotrebno.Interesuje me samo kako da mi radi 5.1 na mp3-cama ,na windowsu ima opcija u driverima od zvucne za bass redirekciju i multiple stereo i radi svih 6 zvucnika na mp3-cama.Inace mi se ovaj open suse 11.1 jako svidja probao sam mnoge distribucije ali on mi nekako najvishe lezi za desktop komp, a i dosta je jednostavan.I sve sam uspio sredit samo josh ovaj problem mi je preostao, pa bih zamolio nekog ko zna kako ovo da sredim da mi pomogne.
Hvala velika.