Jos jedna verzija SuSE je tu …
Sta mislite o njoj ? Da li je neko probao sem mene ? Interesuju me vasi utisci ?
Naravno da sam je isprobao, odma kad je izašla Live Eval verzija. Poslao sam Amili Screenshot ali neznam zašto ga još nije objavila
Šta da kažem, nisam od onih koji testiraju na više računara, i koji prođe sve aplikacije po redu.
Sve u svemu postalo je sve " šarenije ". KDE u novom stilu, kojeg inače svako može iz interneta skinuti i za 5 Min. instalirati.
Yast je malo opširniji i u nekim stvarima promijenjen, tako da mi je trebalo malo vremena dok namjestim internet-konekciju.
Verzija 8 je dobro podržavala moj Hardware tako da ni sa ovom verzijom nemam problema.
Zaključak: Ko je sretan sa svojom 7.3 ili 8 neka slobodno negubi vrijeme za novu instalaciju.
Preko Yasta se daju svi paketi update-ovati, ne na nove verzije, ali sigurnosne rupe , greške i sl.
Jedino još što nisam isprobao, a žarko me interesuje je Open Office i njegova podrška za Microsoftove dokumente. Možda je neko drugi već isprobao te stvari pa bi mu bio zahvalan kad bi šta opisao.
Pozdrav Babysitter
PS. Sahbaze, nadam se da si nabavio novi Bosanski riječnik, stvarno nemam volje da ti sve ponovo objašnjavam
he he he vozdra Babysitter …long time no type Posalji mi rijecnik ako imas …
uvjek zahvalan za svaki komentar
Ma nemam ti ni ja riječnik, a iskreno rečeno sanjam o bosansko-hercegovačkom riječniku u digitalnoj formi.
Moglo bi se to napraviti, al treba mi mjesec dana da ga skeniram, zatim mjesec da ga sa OCR-om obradim. Jednostavno mi je žao skenera, raspast će se!
Zaboravio sam reći da je u " Suzi " 8.1 integrisan BH - KDE.
Ja ti često navratim u forum, ali neću uvijek da komentarišem. Nezaboravi da Nihad stražu čuva
Pozdrav Babysitter
Hello mota Babysitteru
dodje li do SUSE 8.1 cd-ova???
Ako ti nije sta da ih saljes haverima na ftp???
Pozdravi od Dine
Dino ba… nema te online ???
Javi se za CD-ve ! Inace znas gdje je FTP server zar ne ??
Baby - strazar ovdje: -
u buduce cu samo odgovarati na pitanja na koja niko nije odgovorio 24 sahata i vise…
komentare od ne odgojenog vise neces ni dobijati - imam ja pametnijeg posla…
a to sto ti moram biti strazar je do onih/takvih kojima ha sta rekao ha ne rekao isto im je…
vasa zalost ne moja…
Poz, od strazara…
//Nihad
Vozdra Nihade
Nevjerujem da je Babysitter mislio nista lose sa " Nihad strazu cuva". Nemoj odmah da se ljutis. Super je da pises komentare i odgovore; samo tako nastavi. Malo zezanja nije na odmet !
sahbaz
Hallo Dino.
Nažalost imam kao sto sam rekao samo live eval verziju, koja se da skinuti sa neta. Što se tiče UT2003 nisam mogao da ih kopiram ( rekorder mi ne podržava RAO modus) izgleda da su zaštićene nekom anticopy tehnikom, tako da sam ostao kod Patcha kojeg koristim. Ali ionako je to njemačka verzija igre. Ako si igrao englesku verziju pa onda čuješ zvukove ovdje, malo je smiješno. To onako usput.
Samo mi još jedno reci: Šta radiš sa tolikim distribucijama ???
Hallo Sahbaze
Drago mi je da se razumijemo! Budi pozdravljen,
Babysitter
Sahbaze:
"Ja ti često navratim u forum, ali neću uvijek da komentarišem. Nezaboravi da Nihad stražu čuva"
ispada ko da mu ja branim da komentarise…
i usput nisam ja ljut, vec samo da se zna sta je sta…
that’s all…
kuca bez zezanja i nije neka kuca (bar tako kazu)…
Poz,
http://counter.li.org/bycountry/BA.html
Ima li ko u Sarajevu SuSE 8.1?
Vozdra,
Sahbaze haveru, nema se vremena. Amerikanci me ogulise od posla.
SUSE 8.1 Pro sam dobio, pa ako neko hoce da skida sa ftp-a, javite se meni ili sahbazu. Uskoro cu da stavim iso verziju na ftp sa download, pa ko voli nek’ izvoli.
Babysiteru, ja to isprobavam (kada imam vremena ) i skidam i nalazim sve moguce verzije do kojih mogu doci, ali koristim samo RH zadnju verziju na mom web/ftp-u a na laptopu mi je dual boot sa win xp pro i suse 8.1 pro i mogu ti reci da sam zadovoljan sa obadvjema verzijama. Rake kao satici.
Trazio sam i Lindows da isprobam i da vidim kako taj OS izgleda, pa ako znas nekoga da ga ima a hoce da stavi ISO na neki od nasih ftp-ova, javi se.
Hajde de da se vidimo na UT da se ganjamo malo.
Pozdrav od
Dino von Kusturica
Pa eto nek Sahbaz proglasi novi termin.Fazon je u tome sto si ti u Americi pa kad je ovdje dan tamo noć, znači da nekome valja rano ustat.Ja sam u svakom slučaju " ready ".
SuSE 8.0 funkcioniše ko švicarski sat, netreba mi momentalno ništa, al ipak hvala
pozdrav Babysitter
Ljudi hitno mi je potreban SuSE 8.1 ProF.
Kako do njega mogu doci?
please help
Da si u USA ili Norway, ne bi bilo problema. Ako si u Zenici, probaj naci kod nekoga u Bosni.
Ako imas high speed konekciju, mozese naci na nekom od nasih servera u ISO filu, a onda moras da imas CD-Burner da mozes koristiti ISO i sprziti na cd.
Ako imas high speed konekciju, javi se, pa nece biti problema.
Pozdrav
Dino
Stvar je u tome sto SuSE nije dozvoljeno kopirati (samo LiveEval). Tako da ULK zvanicno ne smije kopirati taj CD.
Pozdrav,
Na zalost nemam high sp. konekciju…
Ali nema veze doci cu ja do njega nekako
Da vas pitam koje su izmjene u SuSE 8.1 u odnosu na 8.0
Ja sam cuo da su doradili samo prepoznavanje uredjaja na USB-u
Kao što rekoh (pa mi nešto nije poslalo), ULK ne smije zvanično kopirati SuSE CDove jer to nije dozvoljeno licencom - osim LiveEval.
KDE u novom stilu, yast 1 potpuno integrisan u yast2 tako da ga više nema, podrška za CUPS, lakša instalacija novih programa i sigurno još par sitnica koje nisu baš velik razlog da sa osmice pređeš na 8.1 ali eto. Najbolje da ubaciš u google " test suse 8.1" pa da pročitaš neke od testova.
Pozdrav,
Vedrane sto se tice zabrane kopiranja CD-ova , vjeruj mi, to je samo na papiru.
Dokaz za to je cinjenica da ja imam sljedece distr. :
- SuSE Linux 8.0 Professional (7 cd-ova)
- SuSE Linux 7.2 Professional (7 cd-ova)
- SuSE Linux 7.1 Professional (7 cd-ova)
- SuSE Linux 6.4 Professional (7 cd-ova)
koji su kopirani naravno :lol:
Medjutim nedavno sam narucio sebi preko jednog prijatelja iz Njemacke orginalni SuSE 8.0 .
Jednostavno sam poludio kada sam vidio kod profesora na Masinskom fakultetu orginalni SuSE 8.0
Strasno majke mi
:lol: