SuSE 8.1?

Zdravo

Da li neko ima SuSE Linux 8.1 u Tuzli ili u dr. gradovima ?

Hvala

Poz,
MN

Pozdrav,
Imamo mi u Zenici SuSE 8.1 Proffesional. Nije nikakav problem za to. Pisi mi na mail gomez@lugze.org da se dogovorimo oko toga.

e decki, imam suse 8.1 al imam i problem pa ako ko od vas ima volje da mi da savjet bit cu mu zahvalan.
Moje pitanje je kako da pustam muziku sa CD-a, usput linux koristim tek par dana tako da svaka dodatna informacija nece bit suvisna, slobodno pametujte do mile volje al ucinite to razumljivim meni kao pocetniku.
Znam da prvo mora “mount” CD, ono fazon desni klik na ikonu na izaberes opciju monut. Al onda mi se otvori prozorcic sa nekom ERROR porukom, al pojma nemam sta bi ona trebala da predstavlja.
Ako cd nije muzicki onda nemam puno problema, mogu ga otvorit i pogledat dokumnte sa njega, al kad se radio o audio cd-u onda sam bespomocan.
Ocekujem vase mudre savjete uskor…
Hvala

Zdravo,

Mozes li opisati malo bolje taj problem ? Detalje …

PS Gdje se trenutno nalazis ?

Poz,
MN

Evo jedan mali savjet ( meni je valjao za SuSE 7.1 )
http://sdb.suse.de/en/sdb/html/mmichna_nocdaudioafteride-scsi.html

Pa ako želiš slušati muziku, pokreni program KsCD in on bi trebao automatski da zahvati CD. Drugi programi za slušanje CD-ova bi isto trebali automatski da prekontrolišu sadržaj CD-a.
“Problematično” je kada želiš pogledati sadržaj audio CD-a u pregledniku., jer audio CD-ovi se nemogu mountati.
To je moguće sa audiocd:/ - komandom koju napišeš gore u path-leisni svog preglednika.

hahahaha path-lajsna odavno ne cuh nista smjesnije, hahaha

ej hvala za odgovore svima.
progres je ocit, doduse nisam naso jos vremena da testiram sve vase savjete, a problema ima jos uvijek.
trenutno ne dobijam zvuk sa cd-a. kad pokrenem cd KsCD sve je okay. CD se vrti al zvuka nigdje.
i usput jos jedno pocetnicko pitanje.
hocel bit kakvih problema ako na racunar instaliram i windows Me.
mogul ova dva sistema, funkcionisat bez konflikta na istoj masini i na sta bi trebalo da obratim paznju.
eto, pa se zabavite ovim pitanjem za danas i hvala za prethodne odgovore

P.S.
crazy_m, tuzlak sam, trenutno u chicagu. jesil ti u tuzli?
znam da ovo nema veze s ovim forumom, al zanima me kako ide Slobodi (Diti), imal novih faca, kako igraju i jel jos uvijek bude pun Mejdan.
Good times.

Sigurno ti je ton smanjen u mikseru ! Pokreni Kmix ili gamix i pojačaj ton, odnosno isprobaj pomjeriti potenciometre ili kako ih ja ponekad zovem virtualno-podešavačke-zvuko-štimače :wink:

:smiley:
Nekad valja i usi procackati i ocistiti sa vodom i sapunom :slight_smile:
kazu stari ljudi kod nas da i to pomaze
just kidding, zezam se

Pozdravi od

Dine

Jesi li spojio onu zicicu od CD ROMa na zvucnu karticu?