Narode stranica super izgleda, nisam ni znao da ovako nesto postoji kod nas. Svaka cast, samo nastavite ovako, super je, a ako treba sta da se pomogne galamite…Uglavnom Samir Lemes mi dade ovaj link tako da sam i ja sad tu i evo imam problem sa SUSE 9.0 Pro distro.
Sto se tice Linux-a nemam pojma, tek ucim, ali uspio sam da instaliram sve, sa modemom sam se patio, nikakva uputstva sa SUSE nisu pomagala ali sam ga nekako sredio i sad je online. Medjutim sad imam problem jer pojma nemam kako da postavim XP client (koji je na VPN) i dok sam ja bio na XP nije bilo frke sa ICS, ali sad sam na Linux i ne kontam kako da ga postavim na ICS opet.
Pretpostavljam, najlakse bi bilo kupiti DSL router i zakaciti oba i gotovo, ali mi se to ne kupuje iz principa hocu ovo da skontam, pa pomagajte narode jer XP client o kojem pricam je zenin PC ubice me ako ovo ne rijesim… :?
imam iskustva sa Linuxom ( iako ne na VPN sektoru, sorry ), ali sa zenama tesko… moja preporuka… kupi joj ADSL router, prikaci na njen racunar i nek bude happy
PS: iskljuci “support” korisnika na WinXP, to je korisnik za firmu Microsoft, drugim rijecima otvorena vrata
Sigurno ima negdje u YaStu alat koji to automatizuje, sad ne znam jer nemam suse pri ruci. Malo potraži, a nadam se da će ti kolege koji koriste SuSE pomoći
Ma suti jarane, ja sam jos uvijek na XP i citam sve okolo i trazim odgovore da ovo skuzim i skontam…Ma to i kontam drug da sve prebacim na Linux dok ga skontam. Ma u pravu si najlakse bi bilo router ali nije to merak nego mi merak se sa ovim patiti da skontam. Skontao sam da moze jer ovaj SUSE 9.0 ima opcija da mozak stane, ali vi to bolje znate od mene tako da stvarno hocu da ga skontam i da ukinem pendzere.
Usput, ne znam je li suse 9.0 dosao do Bosne, ali ako nije ne znam ko je ovdje odgovorni da posaljem kopiju pa da imate u arhivi i onda share dole medju sobom.
RE PS (ICE): Iskljuceno odmah nakon instalacije SVE…pocevsi od MSN-a, backdoor na MSMP, etc…to je history…Ali se ne smirujem dok ih windoze ne ukinem…! ! :lol:
Ice, hvala na pomoci, rijesio sam problem. U stvari ukinuo sam SuSE i nabacio novi Mandrake 9.2, uspio sam sve da konfigurisem i imam i ICS na VPN sad bez problema, radi puno bolje nego kad sam imao samo XP host.
ALI, sad imam drugi problem, pokusavam da skontam kako da nabavim Kopete na Mandrake??? Znas li ti sta o tome?