Kako napraviti dial-up,modem.
Da li ima neki program pomocu kojeg se mogu snimiti igre i ostalo ya win.
Huh brate, puno trazis za malo informacija koje si ponudio. Koji modem? Kakve igre?
[quote=Bullet_Boy]Kako napraviti dial-up,modem.
Da li ima neki program pomocu kojeg se mogu snimiti igre i ostalo ya win.[/quote]
prvo moras imati podrzan modem… haj probaj ovo
u konzoli kucaj “lspci|grep modem”
preko yasta snimi KPPP… mada ima kinternet ali ovaj KPPP ti je laksi…
mozda bi bilo bolje da nabavis nesto novije od linux-a
pretpostavljam da si htio napisati “…za win” pa ako jesi, da se i ja nadovezem. Ako mislis da bukvalno instaliras win programe i igre na linux, to je nemoguce. Ali znam za nekoliko dobrih alata za win (virtuel machine) na koje bez problema mozes instalirati Linux (znaci bootas win, pokrenes virtuelnu masinu sa Linuxom, a onda u takvom linuxu normalno koristis sve linux aplikacije i ostale blagodati linux softwarea), ali sa nesto slabijim performansama.
E sad, vjerovatno postoji neki slican program pod Linuxom, na koji ces moci instalirati virtuelni Windows, a onda na njega staviti igre koje ti trebaju.
I mene strasno interesuje postoji li neka dobra alternativa virtuelnoj masini, ali pod Linuxom, pa oni koji znaju, bujrum nek odgovore!
P.S.
Jesu li te igre zaista neophodne. Bezze ce ti uzeti puno vremena, nista neces nauciti, … A ponajveci razlog protiv igrica pod windowsom (ali i ostalih aplikacija) su autorska prava. Nema gotovo nijedne komercijalne aplikacije koja mi je trebala, a za koju nisam uspio (veoma lahko) naci alternativnu GPL aplikaciju, koja je mogla sve sto i ona prva (ako ne i vise), kako na Windowsu tako i na Linuxu (pogotovo na Linuxu). Osim toga podrska za GPL aplikacije je puuuuuuuuuno bolja (kako kod samih proizvodjaca tako i po namjenskim forumima). Dalje GPL aplikacije ne mogu biti “fuš” i nisu crackovane tako da se nećeš nervirati zbog neispravnosti CD-a i sl.
[quote=aldin][quote=Bullet_Boy]Kako napraviti dial-up,modem.
Da li ima neki program pomocu kojeg se mogu snimiti igre i ostalo ya win.[/quote]
prvo moras imati podrzan modem… haj probaj ovo
u konzoli kucaj “lspci|grep modem”[/quote]
ova dole je malo “bolja” naredba:
lspci|grep -i modem
nedavno sam instalirao suse 9.3, (prije toga imao sam instaliran mandrakelinux 10.1), imam Neto Dragon soft modem sa Smart Link čipsetom. i ne mogu nikako da napravim konekciju. Ova distribucija suse-a nosi neke drajvere za za napomenuti čipset. Uglavnom kad instaliram drajvere i kad pokrenem kppp izbaci mi poruku kao ne može da pokrene /usr/sbin/slmodemd, a na opciji query modem izbaci poruku da could not start modem lock files.Komanda lsmod ispiše da imam između ostalog i slusb i slamr mod (ovja drugi bi trebao da odgovara, prema uputstvu iz INSTALL fajla PCI modemu) .Komanda scanmodem mi ispiše da je prepoznala modem kao Neto Dragon soft modem. Probao sam i sa drugim verzijama drajvera za ovaj čipset ali ništa. Probao sam i sa komandama iz man strane za slmodemd ali ništ. Da nema ko kakvu ideju kako da ovo riješim osim da mijenjam distribiciju ili modem (Na mandrakelinuxu radi sa driverima koji dodju uz distribuciju)