Pozdrav,
interesuju me iskustva Susa i Virtual PCa? Ima li neko da je probao ovu kombinaciju?
Pozdrav,
interesuju me iskustva Susa i Virtual PCa? Ima li neko da je probao ovu kombinaciju?
[quote]Pozdrav,
[/quote]
Pod ovim podrazumjevas SUSE na vmware ?? Ako jeste onda DA.
Ja sam probao i radi kao na pravom PC !
Ne na vmware nego na VirtualPCu, M$ alat. Isprobano i radi.
Sticajem okolnosti ovih dana sam instalirao baš ovaj Linux na baš tom odvratnom alatu. I zaista sam razočaran jer je ta emluacija toliko spora i odvratna da to nije normalno. Moje iskustva su: ljepše i elegantnije rješenje je prava instalacija.
Jesi to ozbiljan kad kazes da je prava instalacija bolje rjesenje ili me zezas. Ne znam zasto je alat odvratan mozda sto je M$, mogu ti reci da je alat sasvim u redu i sve funkcionise. Ja licno bih koristio VMWARE.
Na Athlon XP 2500+ (mislim da je taj u pitanju) sa 256 MB RAM-a emulacija SuSE 9.2 Linux-a je veoma spora i teška. Ne znam, ali j uopće nisam zadovoljan kako tim programom, a tako i emulacijom koju pruža. Najgore je kada na početku biraš koji OS želiš da instliraš i kada spoznaš da Linux svrstavaju pod Other… Meni se to nimalo ne sviđa…
To je halat koji je namijenjen za Mac a kojeg je MS KUPIO pa ga pokusava preurediti i za PC …
tek da se zna…
Ja sam to radio na Laptoptu, 1.6 GHz Mobile, 2 GB RAMa, 80 GB HDD, 128 MB ATI Radeon itd … Na Virtualu sam mu dodijelio 256 MB RAMa i radi dosta solidno.
Pa ovisi sve o tome šta očekuješ, recimo na VMWare (pod Linuxom) na mašini sličnoj gomezovoj dobiješ performanse recimo Pentiuma I od par stotina MHz. Eh sad da li je ovo čudo bolje ili gore od toga?
Samo 2 GB RAM-a…