Suse 9.3 x86_64

instaliro sam novi driver za nvidi-a grficku 8178 i 3d mi je neoznacen a radi ??
igrice rade !? je li bag ili ja neeradim nesto sta trrreba ?
FX 5700VE suse 9.3 x86_64

Gdje je neoznačen? Kako si instalirao drajver?

instaliran sa init 3 sve po propisima ! (nadam se)
sh NVIDIA-Linux … itd sve ide po planu i uspjesno ,
sax2 -m 0=nvidia

ali u sax 2 3d disabled ??
to mi je malo cudno jer sa prijasnjim driverima oznaci ga !

da i ja sam nedavno instalirao…
imao sam instalirane starije drivere, i uradio kao sto kaze: http://start.linux.org.ba/Nvidia
onda sam poslije toga svega i poslije nekoliko dana, instalirao nove nVidija drivere i pise 3d acc: disabled, a refresh rate je normalan | igre jos nisam pokusao pokrenut
mada imam problem, malo mi se desktop pozicija pomjerila u lijevo i sad bi ja to preko sax2 trebao da udesim, ali mi sax2 nece da se pokrene

meni rade igre normalno a sto se tice 3D neide preko saxa koliko sam mogao da skontam ide preko NVIDIA X Server Setings ! (sistems/more programs/nvidia x server setings)

a tv-out me ubi ninako da ga nastimam!!!

Pogledajte na nVidijinom forumu: www.nvnews.com i naravno readme
na www.nvidia.com

[quote=pingvin]instaliran sa init 3 sve po propisima ! (nadam se)
sh NVIDIA-Linux … itd sve ide po planu i uspjesno ,
sax2 -m 0=nvidia

ali u sax 2 3d disabled ??
to mi je malo cudno jer sa prijasnjim driverima oznaci ga ![/quote]
Ne to je sasvim “normalno” kako kod SuSE 9.3 i 10.0 u sax nepostoji mogucnost aktiviranja i polje je “izbledjeno” kada se instalira Orginalni Nvidia Driver.
3D je default aktiviran.

SuSe donosi sa sobom Pseudo Driver za Nvidia kartice i kod njega je moguce izabrati tu funkciju ali to neigra nikakvu ulogu tj,ne pomaze zato sto se neradi o “punokrvnom” Driveru!

pozdrav

Dali je moguce da budete malo konkretniji,lase ce vam se pomoci!

pozdrav

pa instaliram nvidia tv output i prikopcam tv ali nista nema signala .
kad ukljucim tv na programu samo mi pocrni monitor a tv nema promjene i to je sve sto se desi .

a nasao sam rijesenje !

kupio sam dvd player cita sve moguce formate (30 eur.)
ali bih volio da rijesim i to

[quote=pingvin]a nasao sam rijesenje !

kupio sam dvd player cita sve moguce formate (30 eur.)
ali bih volio da rijesim i to[/quote]
:clap:
E super rijesenje bas sam i sam to htijeo predloziti,ne ozbiljno… (ovo je bilo dobro,da te je cuo moj bivsi Prof. Informatike mislim da bi te istuko do besvjesti,on je lud za ovakvim rijesenjima) hohoho,sory Pigvin no hate…al dobro me nasmija…ok dosta… sory,sory

A sad nazad tvom problemu,bilo bi intresantno kada bi Posto tvoj Xorg.conf tj. XF86Config, moras znati i to da TWIN VIEW pod SuSE skoro nikad nije funkcionisao od prve (nedefinisana ili nepodrzavajuca rezolucija,dubina boje itd zaista mnogo parametara koji vole da prave probleme),medjutim to i nije toliko problematicno ako nezelis da vidis Desktop na TV vec samo Film,a za to imas sve uslove pri ruci: Mplayer,Xine,XServer,Nvidia Kartu,kao i tv (bez njega ne ide definitivno) a ovdje i je i upustvo vrlo primitivno ali super funkcionalno o u fazonu kako “nabrzaka” napraviti dvd-player od PC sa tv-outom.

1. Definisi uz monitor i dodatni TV:

Section "Monitor"
Identifier "Monitor[1]"
ModelName "PAL TV"
VendorName "SONY"
VertRefresh 60
HorizSync 30-50
EndSection

1. Zatim definisi dubinu boje i rezoluciju:

Section "Screen"
    DefaultDepth 24
    SubSection "Display"
    Depth 24
    Modes "800x600"
    EndSubSection
    Device "Device[1]"
    Identifier "TV"
    Monitor "Monitor[1]"
    EndSection

2. Definisi TV-OUT uredjaj

Section "Device"
BoardName “GeForce-2” (ili tvoja 5700)
Driver "nvidia"
Identifier "Device[1]"
Screen 0
VendorName "Nvidia"
Option “NoLogo” "on"
Option “CursorShadow” "on"
Option “CursorShadowAlpha” "32"
Option “CursorShadowXOffset” "2"
Option “CursorShadowYOffset” "2"
Option “TVOutFormat” "COMPOSITE"
Option “TVStandard” "PAL-B"
Option “ConnectedMonitor” "TV"
EndSection

1. pokreni dodatni Xserver u kojem je Xine u Punom Modusu slike:

X -screen TV :1 -ac & sleep 2; DISPLAY=:1 xine -f && kill ps aux | awk '/X\ -screen/ {print $2}'

1. isto kao i tacka 4 samo sa Mplayerom

X -screen TV :1 -ac & sleep 2; DISPLAY=:1 gmplayer -fs “$1” && kill ps aux | awk '/X\ -screen/ {print $2}'

kill komanda regulise zavrsavanje Xservera po zavrsetku rada Xine ili Mplayera

-f starta u FULL MODUSU ako primjetis probleme sa tim parametrom isprobaj " '–fullscreen" bezveze ali funkcionise.

i to je to ,izmedju tv i monitora tj. 1 i 2 Xservera mijenas ALT-CTRL-F7 za Monitor i ALT-CTRL-F8 za tv.

i to je to ,u slucaju problema sa ovim upustvom ,tu sam…

ili pokusaj jednostavno,ako ne zelis da glumis “Boga” pod Conzolom sa nv-tv tool i on funkcionise!!!
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=33758

pozdrav

Dali si pokusao preci u init 3 i onda pokrenuti SAX2,inace pokusaj sa manuelnim editiranjem xorg.confa ili reinstall sax2 paketa.

pozdrav