imam maleni problemcic… imam gateway na kojeme je instaliran squid i koji perfektno radi, ali nikako ne mogu konfigurirati SuSEFW da dopusta racunarima iz interne mreze da pristupe udaljenim pop3 racunima! ako ih stavim u forwarding, paketi produ u jednom pravcu… pokusao sam da dopustim i highports za racunare na unutrasnjoj mrezi, ali ni to nije pomoglo… ima li ko kakvu ideju?
ja koliko sam prije citao i koliko sam upoznavao ljude koji su bili “hackeri” - vecina njih se ispostavila kao script kiddies… tipa ono sto je junkie naveo u jednom postu… port scanning… onda odu na neki sajt sa exploitima, nadju eto nesto odgovarajuce ( onda je sendmail exploit bio popularan koliko i pamela anderson ) i prave se face kad dobiju ( i ako dobiju ) root privilegije na nekoj masini… ma pjavo… i to neki smatraju definicijom hackera… bljaaaaah…
junkie - no hard feelings, ali vise bi nas impresionirao da si napisao 2-3 reda o iptables, a ne ono “mozda ti i pomognem”… jer velik je svijet i niko nije spao da BAS TEBE moli da mu pomognes… a nekad covjek i sam skonta gdje grijesi…
molio bih moderatora da zatvori/obrise post/obrise thread - ili sta vec smatra prikladnim - jer nazalost nisam na vrijeme stigao da napisem da sam nasao soluciju