SuSE particije

Ovako HDD mi je 120GB , tako da sam stavio 60GB na windows radi igara i design programa(flash , photoshop , blender , 3d max itd.) a drugih 60GB sam uložio u SuSE 9.3

E sad , SuSEovih 60GB sam podijelio na 2 participije , 1. 15GB i stavio sam mount point / a 2.39GB i stavio sam mountpoint /home

E sad šta me je** u zdrav mozak , zašto mi na obadvije participije instalira SuSE (2.1GB) i nervira me što mi u home umjesto onih Pictures,Music itd. foldera stoje ovi folderi (ovi folderi postoje u obadvije linux participije)

/bin
/boot
/data1
/dev
/etc
/home
/lib
/media
/mnt
/opt
/proc
/root
/sbin
/srv
/sys
/tmp
/usr
/var
/windows

kako izgleda tvoj fstab?

cat /etc/fstab —> post u forumu :wink:

Pozdrav

Ice

Ne kontam baš pitanje, ali kao početniku ti preporučujem da sav prostor dodijeliš / (nadam se da si napravio particiju za swap). Nema potrebe da praviš previše particija. Ako si napravio korisnika “abasi” onda je tvoj home direktorij: /home/abasi, i u njemu možeš napraviti raspored kakav želiš, napraviti koliko želiš direktorija.

napravio sam swap , napravio sam i / , sad je li /usr kao User , tu d ami bude recimo kao private(pictures,music,videos,crackz and hackz itd)

btw.zašto se suse ponaša kao da ni nema CD ROM/a :S

/usr = Unix system resources

/home/username je tvoj kucni, pocetni, privatni direktorij.

a cdrom ti ne prikazuje dok ne ubacish neki cd u njeg, onda ga mounta i pokazhe… joj jest mi drago, da i ja mogu nekome pomoci oko linuxa, do sada sam uvijek ja bio taj kome treba pomoci :slight_smile: