U ova dva mjeseca korištenja SUSE-a sam prilično zadovoljan brzinom,a i Wine mnogo bolje radi nego na Ubuntu-u…ali imam jedan problem.
Primjetio sam da ponekad Suse potpuno zamrzne(ne mogu koristiti nikakvu prečicu,več moram ga ugasiti prisilno).To se ne dešava stalno,od početka korištenja mi se desilo 3 puta ali mi je jako žao prisilno gasiti laptop.
Večinom mi se desilo kada u Mozili prelazim sa jednog taba na drugi tj.gledam video na You-tube i kada pritisnem prijašnji tab koji je otvoren odjednom zamrzne.
Ako je do flash plugina - teško jer svi koriste isti flash plugin. A FF ima mnogih problema ali jedna stvar mu se mora priznati a to je što samo FlashBlock zaista blokira loadanje flash appleta dok ga ekvivalentni Chrome plugin samo “sakrije”.
Slažem se sa Vedranom, znam da na nekim distribucijama itekako “upali” flashblock. Mada, koristim chromium uglavnom i nema problema (govorim o openSUSEu), ali sve zavisi naravno od hardwera i famoznih drajvera za grafičku. To i nisu distre krive.