Suse SLED 11 prezz!

U ova dva mjeseca korištenja SUSE-a sam prilično zadovoljan brzinom,a i Wine mnogo bolje radi nego na Ubuntu-u…ali imam jedan problem.

Primjetio sam da ponekad Suse potpuno zamrzne(ne mogu koristiti nikakvu prečicu,več moram ga ugasiti prisilno).To se ne dešava stalno,od početka korištenja mi se desilo 3 puta ali mi je jako žao prisilno gasiti laptop.

Večinom mi se desilo kada u Mozili prelazim sa jednog taba na drugi tj.gledam video na You-tube i kada pritisnem prijašnji tab koji je otvoren odjednom zamrzne.

Hvala !

To zvuci kao problem sa adobe flash pluginom, ja bih guglo u tom smjeru.

Provjeri drajvere za grafiku ili na svom browseru instaliraj neki flash block, tako da možeš flash “aktivirati” po svojoj volji.

Provjeri drajvere za grafiku ili na svom browseru instaliraj neki flash block, tako da možeš flash “aktivirati” po svojoj volji.

da li bi se to moglo rijesiti korištenjem Gogle-Chroma ili Opere ?

Iskljuci hardware acceleration u flash-u, za pocetak…

Ako je do flash plugina - teško jer svi koriste isti flash plugin. A FF ima mnogih problema ali jedna stvar mu se mora priznati a to je što samo FlashBlock zaista blokira loadanje flash appleta dok ga ekvivalentni Chrome plugin samo “sakrije”.

I meni se desava da zamrzne bez razloga, nije kad surfam. Tako da mozda i nije to.

Slažem se sa Vedranom, znam da na nekim distribucijama itekako “upali” flashblock. Mada, koristim chromium uglavnom i nema problema (govorim o openSUSEu), ali sve zavisi naravno od hardwera i famoznih drajvera za grafičku. To i nisu distre krive.