Naime, skinuo sam SuSE 9.2 DVD ISO file s interneta. No, nemam DVD przaca pa sam raspakovao fileove na folder u disku. Potom skinuo 9.2 mini-installation.iso da bi bootao. U SuSEovom instalacijskom meniju sam odabrao instalaciju s hard diska, ukucao adresu direktorija. I sve super, pokrenuo mi se YaST. No, kada sam dosao do YaST installation settings izbacio mi je slijedecu gresku: (Software) "Cannot read package data from installation media. media error. Pokusao sam rucno dodati .sel fileove (listu paketa) pomocu onog njegovog hepeka u YaSTu (ti fajlovi postoje, nalaze se na win particiji kao i ostatak otpakovanog .iso-a). Ali izbaci mi gresku da ne moze procitati taj dati “kde…bla-bla.bla.sel” file. Ima li ko kakvu ideju?
Da li si raspakirao ISO na windows ili linux particiju? Ako je windows (NTFS), onda ti vjerojatno javlja greku jer ne moe pisati po njoj (ako mu je moda potrebno).
Ako nema linux na kanti, ubij jednu particiju iz windowsa ( ako ima XP, ako ne koristi startup disketu pa -->fdisk…) i onda uzmi neki Live! linux ( Knoppix ili PcLinuxOs …) i iz njega napravi Ext2 ili Ext3 Particiju. Istresi
ISO sadraj na nju, npr. u root / .
Onda digni instalaciju s onim CD-om ili Floppyima, učitaj module za IDE ( ide-scasi) i za filesystem Ext*, vrati se na instalaciju, odaberi s Hard diska, a za direktorij upii / i onda vidi hoće li ići…
Pa dobro ljudi mozeli mi iko objasniti kako se iso-file može “extractovati” ? Zato sam pitao gore kako je uspjeo da raspakuje iso file jer koliko je meni poznato , iso se pravi sa mkisofs i nije spakovan već se radi o iso fajl sistemu koji se prži na CD. +visi+
Pa dobro ljudi mozeli mi iko objasniti kako se iso-file može “extractovati” ? Zato sam pitao gore kako je uspjeo da raspakuje iso file jer koliko je meni poznato , iso se pravi sa mkisofs i nije spakovan već se radi o iso fajl sistemu koji se prži na CD. +visi+[/quote]
Dakle, korak po korak…
Ustanovi gdje ti je ISo file na disku
npr.ako je na c disku u windowsima u folderu suse9.2 onda ti je najvjerojatnije iz linuxa /hda1/suse9.2/
ili /mnt/win_c itd…to sam istrazi
Nabavi PcLinuxOs p7 ili visi(kojeg jos nema) i bootaj PC s njega
ulogiraj se kao guest ili root svejedno i nadji particiju na kojoj je image (.ISO)
Desnim klikom na iso file odaberi Actions->Manage ISO->Mount Iso Image
*-tu ce te pitati za passwd koji je za navedenu distribuciju root sto ti pise prilikom bootanja
Napokon…vidjet ces sve fajlove u Konqueroru koje select all i copy na prehodno napravljenu linux particiju koja ce ti biti izvor za instalaciju a i naknadno dopunjavanje
Za instalaciju pogledaj gornji post na kojem sam ukratko napisao sto ti treba
vozdra
p.s. najbolje je da s neta skines boot cd za suse9.2 (napravi bootabilni, naravno), nazalost adresu sam zaboravio, ali tu le google
p.p.s. u proslom postu sam napisao da odmah ima extract iso, ali to je bilo iz sjecanja. Ovako gore napisano sam ja instalirao i najbolje je sto me ne trazi vise nikakav cd prilikom instalacije dodatnog softwarea
p.p.p.s. folder x86_64 ili slicno, NE TREBAS kopirati ako nemas 64bit procesor