Suspend,Hibernate ne radi

Kad odem na suspend ili hibernate komp to obavi ali kad se treba vratiti iz suspend-a ili hibernacije nastaju muke.
Komp. radi, monitor se upali ali nema nista pa moram na dugme resetovati komp.
Probao sam sa proširivanjem prostora swap-a ali nije uspjelo (imam 2 GB RAM-a, napravio swap 3 GB)
Šta mi je činiti?

Ako imaš NVIDIA 3D drajvere mislim da hibernate ne može raditi kako treba.

Kod mene budenje iz hibernacije radi osim problema sa CPU-ventilatorom koji iz nekog razloga suksesivno pobecava brzinu rada tako da postize maksimalan broj obrtaja nakon nekih 5 minuta. CPU-temp istovremeno neraste nego drzi jednu jednaku nisku temperaturu. Koristim nvidia 3d drajver uz nvidia GeForce 8600GT i nikakvih problema sa grafikom nemam nakon hibernacije.

Hibernacija je do sada bila jedna od stvari koje su slabije radile na linuxu. To bi trebalo biti znatno boboljsano u Ubuntu 8.10 koji izlazi za par dana i koji sadrzi Linux-kernel 2.6.27 gdje je sistem za postavljanje racunara u hibernaciju u potpunosti preuraden.

Graficka mi je GeForce 8600GT i instalirani su mi nVidia 3d drajveri.
Ima jos 4 dana do 8.10 pa cu probati.
Imao sam problema sa kernelom (jednom sam updateovao sistem i skinuo novi kernel) pa mi nije htio da se boota sistem

Šta se desi kad pritisneš Ctrl+Alt+F1, vide li se slova ili je i dalje crno?

I dalje je crno.Kada pokusam hibernaciju dobijem poruku i842 kbd 00:07 activation failed.
i aux 00:08 activation failed.
Nisam u potpunosti vidio, na pocetku su u srednjoj zagradi neki brojevi.Brzo mi promakne, pa sam samo to uspio popisati,
Suspend ne prikazuje nikakvu poruku.