Svedski stol (dio prvi): Srcani udar

interesantno misljenje o… jah svasta necemu :slight_smile:

"Isto kao sto neki biseri (ne ispricavam se ako nekoga uvrijedim) ne zele nositi ni jednu drugu vrstu obuce osim npr. Adidasa. Ili Najk. Ili Nokia. Koji blesavi stereotip. Jedna od originalnijih hm…stvari koje sam u poslijednje vrijeme cuo, bilo je trendovsko kupovanje procesora: kupuje se Intel. Zasto? ETO ZATO. Jer je to Intel. Jer pise “Debil Inside!” na kutiji. To sto je AMD bolji i jeftiniji nema veze. Intel ima monopol. Nesto kao MicroMekani gospodin Bill Doors sa svojim Vindozerima. A cinjenica da je Linux jedno par trilijuna puta bolji, nema veze. To su Vindozi. I tata Bill. "

ostatak na :
http://www.cmar-net.org/kolumna/epiphany/kolumna_svibanj01.php

de malo opet pogledaj intel i AMD pa ces da vidis da je ipak Intel bolji… i nemoj mi molim te navodit cinjenicu da igrice bolje rade na AMD-ovim procesorima… pogledaj ukupnu situaciju …

a sto se tice ostalog texta slazem se … iako sam licno “metalac” ali ne bjezim od ostalih muzika…pogotov ne od prodigy-a…njih jako cijenim i slusam sa zadovoljstvom …ali kad neko vise cokoladu od vanilije…zasto onda pokusavat da zavolis vaniliju kad to jednostavno nemozes…jer ti je cokolada iuvijek bila ukusnija ???..tak da…rock mi je uvijek bio na nekako najfiniji…najbolji ritmovi i sve sto ide uz to … ali nikad nisam otpiso nekog samo zato sto nije rocker/metalac…cak sta vise evo vec nekoliko mjeseci gledam ove “darkere” u svom gradu kako se “legu” … juce je bio malac kojeg su svi odbacivali pa je sad naso kako da “iskali” svoju energiju…pa starcima pravi “pakao” po kuci … a u stvari nezna ni sta znaci pentagram u biti …

et tako …

pozdrav :wink:

AMD je po meni bolji…

stvar ukusa ;)…evo ja i imam AMD kod sebe i dobro me sluzi al opet sam misljenja da je Intel bolji…mozda grijesim…!

stvar ukusa ;)…evo ja i imam AMD kod sebe i dobro me sluzi al opet sam misljenja da je Intel bolji…mozda grijesim…![/quote]

Raja jeste li vi pročitali tekst uopšte?

dobar tekst… ali covjek se stvarno nebi trebao pustiti niz jednu vodu i ici istom… to vam je kao konj koji ima kapke da gleda samo naprijed… to je kao biti osoba bez tolerancije i misliti da je sopstveno misljenje - ono najbolje ( naravno ) bez sagledavanja ostalih cinjenica ili saslusavanja tudjih misljenja…a postooo ja nisam takav u mom DCu stoji i AMD i Intel i vala da postoji ploca koja podrzava kombinaciju ovih - sigurno bi ih mixao :wink:

Pozdrav

Ice

[quote=change]de malo opet pogledaj intel i AMD pa ces da vidis da je ipak Intel bolji… i nemoj mi molim te navodit cinjenicu da igrice bolje rade na AMD-ovim procesorima… pogledaj ukupnu situaciju …
pozdrav ;)[/quote]
jel misliš na duel između AMD-a i Intel-a koja je bila do ere Athlon-a XP, ili ovu 64bitnu dvojezgrenu FX seriju AMD-a?

vas tuzlaka tesko naci da niste :D.
pa u sustini ta “stereotipija” je opravdana, narocito sa odjecom
ja kad sebi budem TV kupovala i za 10 godina gledacu da bude SONY, ako budu radili tad ko danas :lol:
u sklopu teme: imam dva intela he he

Ipak je to sve stvar ukusa , sto reche change.

heeeh, ma to je sve stvar cijene niceg drugog. da je PowerPC-u cijena manja sad bi ih bila puna bosna, pa mozda nebi ni znali za intel-a :slight_smile:

Barem jedna pametna :smiley:
Nego JESTE li vi fakat procitali tekst??? :wink:

Nego JESTE li vi fakat procitali tekst??? :wink:[/quote]
nista strasno. samo offtopic :roll:
eh, ja slusam metal (izmedju ostalog) vec 5 godina. subjektivno: nikada nisam rekla “necu to i to, jer nije metal”, nego jednostavno u mjesecima slusanja nekog “energicnijeg” metala “moj organizam nije reagovao” na npr. blues, dok ovih dana recimo slusam blues/rock, a metal mi se ne slusa, ili mi se slusa dva tri dana i onda nesto totalno deseto, npr sufijska muzika.
razni stadiji zivota, temperament,karakter, stepen zrelosti, uticu na odabir muzike.
Onaj sarajevski dirigent (emir nuhanovic) rece nesto kao “vasa krv tece razlicito kroz vase organizme, pa u skladu s tim, vama odgovaraju razliciti muzicki ritmovi” :mrgreen:

Ej, ne svadjajte se oko procesora :smiley:

Ako hocete moje misljenje evo jedna serija procesora koja najbolje radi svoj posao za koji su namijenjeni :smiley:

ATMEL AVR

:smiley: :smiley: :smiley:

Pustite Intel i AMD. Sve je to “macro” svijet. Zivite u “micro” svijetu :smiley:

Kod mene sve zavisi od vremena i klime …

Nego JESTE li vi fakat procitali tekst??? :wink:[/quote]
nista strasno. samo offtopic :roll:
eh, ja slusam metal (izmedju ostalog) vec 5 godina. subjektivno: nikada nisam rekla “necu to i to, jer nije metal”, nego jednostavno u mjesecima slusanja nekog “energicnijeg” metala “moj organizam nije reagovao” na npr. blues, dok ovih dana recimo slusam blues/rock, a metal mi se ne slusa, ili mi se slusa dva tri dana i onda nesto totalno deseto, npr sufijska muzika.
razni stadiji zivota, temperament,karakter, stepen zrelosti, uticu na odabir muzike.
Onaj sarajevski dirigent (emir nuhanovic) rece nesto kao “vasa krv tece razlicito kroz vase organizme, pa u skladu s tim, vama odgovaraju razliciti muzicki ritmovi” :mrgreen:[/quote]
e ovdje se potpuno slazem… i ja sam isto tako jedan period sluso ono najzesce sto ti nabije adrenalin u krv za 3 sec…a evo zadnjih godinu dana sve nekako “laganije” ili bolje reci sporije muzike trazim…ili jednostavno ono sto mi odgovara u datom trenutnku…

a de sta malo smo otisli offtopic …ispravio sam se poslje sam editovo post :smiley:

Što je najgore, jesu :roll: