Računarski centar Fakulteta Informacijskih Tehnologija (LAB2) u kojem ima oko 35 računara raspolaže na svakoj mašini sa FreeBSD-om. 8) Ma nije nikakv frka Ice konatm šta si želio reći.[/quote]
Nihade Apple mašine su veoma skupe. Recimo iMac košto nešto iznad 2000 KM, eMac oko 1500 KM i sl. takoda se baš i ne isplate za upotrebu ovog tipa. U svakom slučaju čuo sam da će uskoro opremiti fax sa nekoliko tih ljepotica.
Nihade Apple mašine su veoma skupe. Recimo iMac košto nešto iznad 2000 KM, eMac oko 1500 KM i sl. takoda se baš i ne isplate za upotrebu ovog tipa. U svakom slučaju čuo sam da će uskoro opremiti fax sa nekoliko tih ljepotica.
Ice ma nema nikakve frke.
Lijep pozdrav i sa poštovanjem[/quote]
Ma znam ja to (radim s njima svakodnevno), ali sam moslio u smislu da se ljudi upoznaju sa sistemom i sl. (usput kad budu nabavljali te masine neka usput nabave i AppleCare za njih jer jedan dio kad ti crkne na njima kosta vise od AppleCare-a - mada ne znam kakvo je stanje sto se tice popravke takvih masina kod nas…)
Mada postoji i Macmini, pravo malo tehnicko cudo…
Evo nešto o “upoznavanju sa operativnim sistemom” http://www.etf.unsa.ba/~nhusovic/2005/sadrzaj.htm
Moram priznati da sam se i ja pozitivno iznenadio… stranica je malo konfuzna ali, što kažu, nek se studenti nauče hakovati (čitaj: ručno popravljati urlove) da dođu do informacije