Pozdrav raja.
Tek sam stiga na forum.
Inace radim razvoj na RH.
Jel iko zainteresiran da se sastanemo i odrzimo neki con u sarajevu vezano za linux.
Pozdrav
Pozdrav raja.
Tek sam stiga na forum.
Inace radim razvoj na RH.
Jel iko zainteresiran da se sastanemo i odrzimo neki con u sarajevu vezano za linux.
Pozdrav
Ja bi ti predlozio da dodjes na sastanak, cetvrtkom. 6 ETF ili ako ne mozes u to vrijeme, poslije smo negdje u gradu pa bujrum.
ne vjerujem da cu u cetvrtak 3/1 moci ali sigurno onaj slijedeci…
Mozes samo reci gdje tacno, koja prostorija i vidimo se tamo
Na ETF-u je Trica (pitas na salteru). 6 sati
Mozda ne bi bilo lose da “potvrdis” dan-dva prije kako bi znali da sigurno dolazis. Mozes mailati mene ili Vedrana ili Adisa.
Hmm, mislim da je steta i veoma zalosno sto se i dalje na okupima mora biti Live “Be there”… Pored interneta i raznih nacina komunikacije i dalje se ogranicavamo na neke bezvezne stvari, posebno u nasoj zemlji gde je ekonomsko stanje znatno teze i gde ljudi nisu u mogucnosti da se krecu mnogo…
Bilo bi znatno bolje kada bi se ovi sastanci odrzavali na neke druge “Online” nacine… Siguran sam da bi nas bilo barem 100 puta vise nego na Live okupu…
postoji i online sastanak ponedjeljkom na ircu (bar je prije bio)
U pitanju je sastanak “sarajevske podružnice”, a svi koji to žele mogu u svom gradu ili području organizovati podružnicu i praviti sastanke. Onda se ljudi iz svih podružnica mogu sastati nekoliko puta godišnje ili putem neta da se rasprave stvari na nivou BiH. Pravili smo više puta online sastanke i znamo vrlo dobro kako se isti završe (primjer: IRC kanal), ali evo ako ljudi iz drugih krajeva žele da ožive sastanke na IRCu ponedjeljkom naveče, možete računati da ću barem ja biti tu
Nekad prosle godine, dok sam radio wiki, palo mi je na pamet da uvedemo Quote of the Week na wikiju. Tako da su prvi quoteovi poceli na sastancima podruznice u Sarajevu, pa se uzimalo sa foruma i na kraju sa IRC kanala. Bili su i ti sastanci ponedjeljkom ali ljudima nije pasalo (ljudi ipak imaju poslove i vole bit naspavani utorak ujutro). Mogli bi se pomjerit na Subotu ali koja dusa zeli biti kuci navece u Subotu? Onda ima opcija nedjelja sto je pristojno oko nekih 6-7h (jer ljudi rade i ponedjeljkom). Uglavnom, IRC je tu, koliko ja znam maher i abs su tamo 24/7.
Neko vrijeme je taj IRC bio pravo aktivan (kao i mailing lista, pogotovo tokom DebConf priche) pa et, pomozite da bude opet aktivan, ja koliko mogu biću ponedjeljkom tamo.
Evo trenutno na kanalu je 5 osoba, moglo bi se reći redovnih posjetilaca, a među njima nisu kojekakvi “glasnogovornici” koji puno pričaju u javnosti i hvališu se ko će više uraditi, a kada treba nešto konkretno nema ih nigdje.
Ja cu samo da dodam vezano za zainteresovane koji bi da dodju cetvrtkom: ako kazete da cete doci, onda dodjite ili ako niste u mogucnosti, barem dan/dva prije najavite da necete prisustvovati.
Narocito vazi za one koji su van Sarajeva
Jasta, znamo bit usamljeni
[quote=Sanel]Ja cu samo da dodam vezano za zainteresovane koji bi da dodju cetvrtkom: ako kazete da cete doci, onda dodjite ili ako niste u mogucnosti, barem dan/dva prije najavite da necete prisustvovati.
Narocito vazi za one koji su van Sarajeva :)[/quote]
JEL TI TO MENI…
if (answer)
{
seemsg(31.12.2007 13:06:08);
}
else
nevermind();
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
dexter me nije htio povest… jel tako dex
i am watching you
JEL TI TO MENI…
Zar ne pise “sigurno onaj slijedeci…”, pa i taj prodje
Ne, nije to bilo direktno upuceno tebi; cesto ljudi prave najave da ce sigurno doci, mi ih cekamo, pa na kraju nista ne bude od toga.