Kako da instaliram ovo nije mi jasno ama baš nikako. skinuo sam ga sa http://sourceforge.net/projects/swiftweasel/ .
Skinuo sam ga na desktop. ali mi apsolutno nije jasno ama baš nikako kako pokrenuti ovu instalaciju?!?!
Sljedio sam ove primjere ali nikako.
Isfrustriran sam mojim neznanjem i nemogućnosti da ovo uradim, kucam sve kako piše, pokušavam, al neće pa neće.
Skinuo sam ovu swiftweasel-2.0.0.14_04-17-08_pentium-4 jer mi je P4 3.0 procesor.
Aj molim vas neka mi netko pomogne, nov sam u svemu ovom, i želio bih da ostanem na linuxu, jer mi se sviđa ideja i sve, al nikako da neke stvari shvatim, i jako se živciram…
Nece ti pomoci drugi browser za taj problem, to je jednostavno do flashplayer-a, pokusaj firefox 3 betu, ako mislis da je do nje, ili konqueror il operu, ali problem ce ostati na flashplayer-u i to vecim djelom na video fajlovima.
ok, neće mi pomoće, al sam čuo da je nekim likovima ovo pomoglo, ako želiš dam ti link.
a nije toliko i da me smeta taj flash, nego mi smeta moje neznanje, i nemogućnost instaliranja ovoga na ubuntu nikako. nije mi jasno da sam toliki nub da nemogu obični browser instalirati, i neku malu igricu što sam neki dan skinuo phun. nikako da shvatim tu proceduru, doduše nisam nešto nit extra dugo na linuxu zbog faxa i to, pa mi treba xp, al želim da nekako probam shvatit tu neku šemu, al nikako
a što se tiče ove instalacije, dakle skinuta je i na desktopu je tar.gz i extraktirao sam ga i sad je pored tara i folder swiftweasel. ukucavam sljedeće
i[code]cd ~/Desktop
i kad to ukucam, izbaci mi ovo:
kvaju@kvaju-desktop:~$ cd ~/Desktop
bash: cd: /home/kvaju/Desktop: No such file or directory
kvaju@kvaju-desktop:~$
zatim idem ovu naredbu ispod tar -xzvf SwiftweaselFileName.tar.gz
kao swiftfilename ukucam swiftweasel-2.0.0.14_04-17-08_pentium-4.tar.gz izbaci ovo
kvaju@kvaju-desktop:~$ tar -xzvf swiftweasel-2.0.0.14_04-17-08_pentium-4.tar.gz
tar: swiftweasel-2.0.0.14_04-17-08_pentium-4.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors[/code]
a folder swiftweasel izgleda ovako
Trebalo bi da se pokrene kada dvoklikneš na ikonu swiftweasel-bin (ili firefox-bin ili firefox).
Mada kao što rekoše drugi, fakat ne kontam kako će ti to pomoći kad je swiftweasel samo firefox pod drugim imenom!? http://en.wikipedia.org/wiki/Swiftweasel
Ako hoćeš probati neki drugi browser, probaj:
Opera
Konqueror
Midori
Galeon (mada i on koristi mozilla/firefox engine a.k.a gecko)
Svi navedeni su dostupni kroz Synaptic, osim možda opere, a instalacija opere bi trebala biti trivijalna (putem .deb paketa).
hvala svima na odgovorima, pošto je prvi put da koristim Linux, a nemam blage veze s njim, podesio sam da mi bude na hrvatskom, jer sam mislio da ću se lakše snaći (jer neznam nit eng. baš ono pro), al očito sam tu kiksao.
Upravo zbog ovog… sto neces naci ni jedan howto koji ce reci cd ~/Radna\ površina.Lokalizacija bi trebala da olaksa stvari pocetnicima no meni je sam prevod na nas jezik pocevsi od mobitela pa do OS-a i vise nego zbunjujuci i glup.Po meni ljudi koji ne znaju engleski a zele Linux iz ovog ili onog razloga trebaju naci nekog da im odradi sve i ostavi how it is. Oni koji hoce da na svoju ruku administriraju Linux bi trebali znati engleski…