Task Manager

Iako vec 2 mjeseca koristim Linux Ubuntu ,nijedan prozor ili aplikacija mi nije zablokirala…sto bi me dovelo u situaciju da je silom ugasim.
Samo me zanima postojil na Ubuntu (11.04) nekakav program slican Task Manageru(na Windows-u) koji bi koristio za prinudno gasenje aplikacije…i da li uopce radi Alt+F4
:smiley:

ja znam da ima u administraciji system monitor.
Btw ja killam X server na Slackwareu s ctrl alt backspace, proguglaj moze li se kako namjestiti.

…terminal pa ‘top’ ili instaliraj ‘htop’ …a može i GNOME Force Quit Panel applet …

a za ovo drugo
sudo apt-get install dontzap
sudo dontzap --enable

Alt + F2

(ukucaj)

xkill

(klikni na prozor)

ili “the old way”:

#ps aux #kill -9 <pid>

System Monitor?

imaš ovaj GUI, sličan task manageru

[quote=Creator]Iako vec 2 mjeseca koristim Linux Ubuntu ,nijedan prozor ili aplikacija mi nije zablokirala…sto bi me dovelo u situaciju da je silom ugasim.
Samo me zanima postojil na Ubuntu (11.04) nekakav program slican Task Manageru(na Windows-u) koji bi koristio za prinudno gasenje aplikacije…i da li uopce radi Alt+F4
:D[/quote]
FYI na Gnome i KDE kada se zaglavi aplikacija obično ti iskoči prozor sa opcijom da killuješ.

Meni je zamjena za Win Task Manager definitivno System Monitor. Čak mi je pregledniji i ima korisnijih opcija.Smjestiš ga lijepo u icon panel i svaki put kad nešto krene naopako imaš ga pri ruci.

System Settings - System - System Monitor.

[quote=nidla]System Monitor?

imaš ovaj GUI, sličan task manageru

http://aldin.linux.org.ba/screenshots/System_Monitor_End_Process_01.png[/quote]
What I said above

Malo je men’ glupo traziti nesto sto je “ist’o k’o na winblow$”, ako ste navikli na to ne znaci da je to optimalno resenje i ne znaci da ne mozete ostaviti 2 min. (da, dva minuta…) da skontante nesto drugo…

Ako freeza X server Ctrl + Alt + Fn i “pkill” .
Ako skroz stane imamo SysRq sa Ctrl + Alt + print screen + {r,e,i,u,b} naravno SysRq mora biti enabled, vise na:

Vedrane? “killujes”? Stvarno?
:smiley:

Da, nemaš opciju da kill-9uješ :slight_smile: (čita se: kilminusdevetuješ)

U upotrebi je i killneš (dva L jer malo jezik zaigra na tom slovu :smiley: )

Add a ‘Force Quit’ Applet to Ubuntu’s Unity Launcher

http://www.omgubuntu.co.uk/?p=21283