za Murphyija mnogi kazu da se on zalio jer su ga ljudi pogresno skontali… ali sto se tice resursa, to je ipak istina… mi se danas sa tim razbacujemo… mislim prije na Commodoreu su igrice bile u 8 boja ali su bile mastovite i fakat privlacne i zarazne… a sta je sad… 1280x1024 i udri po UTu, quake.u CSu i slicnim igrama koje imaju jedan jedini moto… KILL THE MotherF…
necete mi vjerovati ali neki dan me pitao jedan korisnik moje mreze kakve mi to super servere imamo… hm… ja sam se odmah poceo valjati od smijeha… naime - doticni ima neku nabrijanu makinu sa winxp, ali kad sam mu ja rekao da je server koji je zaduzen za haman sve zivo u mrezi obicna AMD K5 350 MHZ kanta sa 256MB memorije, tip mi nije vjerovao dok mu nisam pokazao… cisti dokaz da se resursi super mogu iskoristiti kad covjek zna kako da to uradi…
ja sam koristim masinu koja radi na 450 Mhz i zadovoljan sam…
Vedran je u pravu sa svojim opisom… mnogi koriste Linux tek tako… a kad odu u firmu opet sjednu za xp tj. word da napisu neki tekst… ljudi moji pa zar mi monitor mora biti saren kao uskrnje jaje da bi ja bio produktivan? kad smo vec kod produktivnosti - microsoft fura sve svoje reklame na moto “produktivnost”… moguce je da administratori uzivaju u bojama i sl, ali koliko im treba da odrade neku stvar dok im te sve boje unistavaju koncentraciju itd itd…
sazetak… ako cu raditi sa nekim GUI dajte mi onda nesto solidno, a ne bojanku…
Pozdrav
ICE