Testiranje

ima li ko iskustva sa testiranjem ?

Gledam jedan BDD kurs ( behaviour driven testing ) u kojem se aplikacija praktično izrađuje i vodi testovima. Izgleda mi nao nekakva igra sa vlastitim kodom, koja za rezultat ima gotovu aplikaciju. Meni je totalno nepoznat ovakav pristup, mada čitam da je to moćna tehnika.

Testiranje je jedan od koraka u izradi aplikacije (prema teoriji soft. inzenjerstva ali je tako i u praksi). E sad kako ima raznih modela rasporeda tih koraka, V model cini mi se, ukljucuje vracanje na prethodne korake vise puta dok se ne zavrsi aplikacija. U tom modelu vracanje na testiranje je cesto.

Opet kontam. kakve to veze ima sa ovim sto si pitao :smiley:

[quote=boby]Testiranje je jedan od koraka u izradi aplikacije (prema teoriji soft. inzenjerstva ali je tako i u praksi). E sad kako ima raznih modela rasporeda tih koraka, V model cini mi se, ukljucuje vracanje na prethodne korake vise puta dok se ne zavrsi aplikacija. U tom modelu vracanje na testiranje je cesto.
Opet kontam. kakve to veze ima sa ovim sto si pitao [/quote]

Mislim da je V model, nisam siguran.

Ma testiranje je ludnica - evo navukao sam se na jasmine.js + javascript koans sa gita. Super je kad ljudi od ozbiljne stvari naprave zabavu.

Elem;

Možda misliš na Test Driven Development - TDD
https://www.google.ba/search?q=tdd&client=ubuntu&channel=cs&aq=f&oq=tdd&aqs=chrome.0.57.537&sourceid=chrome&ie=UTF-8

[quote=vedran]Možda misliš na Test Driven Development - TDD
https://www.google.ba/search?q=tdd&client=ubuntu&channel=cs&aq=f&oq=tdd&aqs=chrome.0.57.537&sourceid=chrome&ie=UTF-8[/quote]

Vidim da tu postoji nekakva razlika ( između TDD i BDD ), gdje je TDD poznatiji.
Sa sadašnjeg stanovišta to i nije toliko bitno jer se tek upoznajem sa materijom - testni framework koji koristim je BDD.