Polako se pripremamo uraditi update foruma, sa PunBB 1.2.x na FluxBB 1.4.x
Nema potrebe za panikom, FluxBB je fork PunBB-a, tako da je to u osnovi isti forum, ali ova verzija se aktivno razvija i održava.
Pa ne mijenjamo zato što nešto nije u redu sa sadašnjim forumom
Šalu na stranu, poslije silnih peripetija sa total rewriteom (FluxBB 1.3), verzija 1.4 je samo pročišćeni kod klasičnog PunBB 1.2 uz par dodataka. Najbitnije je da redovno izdaju nove verzije.
Doista nekako “svjezije” izgleda. Svakako treba nesto promijeniti. Mislim da na ovom forumu treba vise aktivnosti, sto podrazumijeva vise novih postova, tema, a i buducih korisnika. Moze svako od nas preporuciti prijatelju ovaj forum koji tek pocinje da se bavi linuxom, tako da ce novi korisnici reaktivirati ovaj forum s novim temama i pitanjima. Sta mislite o ovoj ideji?
Kada se raspakuje arhiva, npr. fluxbb-1.4.5.tar.bz2, u poddirektoriju ‘lang’ imaš direktorij ‘English’.
Iskopiraj to u ‘Bosnian’ i redom edituj php datoteke sa mapama prijevoda.
[quote=adis]Kada se raspakuje arhiva, npr. fluxbb-1.4.5.tar.bz2, u poddirektoriju ‘lang’ imaš direktorij ‘English’.
Iskopiraj to u ‘Bosnian’ i redom edituj php datoteke sa mapama prijevoda.
Ima oko 2000 stringova za prijevod.[/quote]
Gdje mogu naci arhivu, gledao sam link iznad ali nema engleskog koji znam odlicno…
Evo amar i ja smo skoro preveli cijeli forum, ako ima voljnih da se pridruze upute i fajlovi su ovdje: http://linux.org.ba/~armin/ulk/fluxbb-1.4.5/
Ovu arhivu sa prevodom prepakujem svaki put kad bude update tako da je uvijek latest.
Kad bude gotovo odem na FluxBB pa postavim ovo kao official.
EDIT: Ostalo jos 10 fajlova Ja sam se pomalo umorio pa bujrum
EDIT 2: Jos 6.50 fajlova