Imam sljedeci problem, naime u Thunderbirdu nikako nemogu da podesim da datum i sate prikazuje normalno (po evropskom standardu - dakle dd.mm.yyyy - hh:mm), a ne onaj glupi americki sistem PM/AM i prvo mjesec pa onda dan. Pa na kraju ispadne da godina ima 30 mjeseci :))
Trazio sam nesto po internetu i pokusavao da namjestim u nekim .conf fajlovima ali neide. Neznam u cemu je fazon. A da bude gore nije to samo u thunderbirdu, primjetio sam taj isti americki date/time format i u GIMPu.
Eto ako iko zna kako se to moze podesiti, neka se javi.
Dok ti nisi rekao nisam ni primjetio. Da li si pokušavao mijenjati lokalne postavke sistema ($LANG environment varijablu)? To bi bio the right way™, a ne da sad svaka aplikacija izmišlja toplu vodu.
Offtopic, nekada “obrnuti” format ima više smisla, npr kad sortiraš stare mailove, prvo želiš po godini, mjesecu, pa danu (ovo ako umjesto mbox koristis maildir format), ili pogledaj recimo kako gaim kreira log datoteke …
He he he, kod mene uvijek oci se zaljepe za nekim detaljima, sto mozda i nisu tolko bitni, al mi zivce pojedose
Da citao sam da treba promjeniti LANG i LC_TIME varijable, ali kako god da promjenim, sta god da napisem sve je isto E jedino ako ne mijenjam na pravom mjestu, jer mijenjao sam lang.sh i lang.csh u /etc/profile.d/