nije to ni blizu isto - kao sto je osx na mac masini (predpostavljam da ne mislis samo na ono uvecavanje ikona:) )
OSX je stvarno jedan od sistema koji je prilagodjen NE-KORISNICIMA kompjutera a i onim drugim naravno i sve to jos BSD ;)[/quote]
heh, sto se toga tice meni nije lose uopste to s menijima, s druge strane bez obzira koji sistem da koristis na pc-u - start dugme dodje na donjem lijevom uglu (ko da smo svi ljevaci - zbog cega nije recimo na desnoj?)
usput zar i gnome/kde nije imao/ima tu opciju za menije na vrhu??
[quote]
Upravo sam mislio na eye candy --> ;)[/quote]
ok, ma menije ta funkcija bezveze (koristim je samo ako imam previse stvari na tom panelu pa sve bude i previse sitno da se vidi - inace je vazda iskljuceno)…
Zato što većina ljudi čita s lijeva na desno pa je samim time lakše “skenirati” ekran tim redoslijedom. Npr. u lokaliziranom arapskom ili hebrejskom Windowsu start dugme je u donjem desnom uglu.
Zato što većina ljudi čita s lijeva na desno pa je samim time lakše “skenirati” ekran tim redoslijedom. Npr. u lokaliziranom arapskom ili hebrejskom Windowsu start dugme je u donjem desnom uglu.
[/quote]
pa naravno da to niko ne koristi kad imas meni na svakom prozoru koji otvoris…al na macu nije tako …tamo ima samo taj u gornjem dijelu ekrana pa onda i nije bas da ti smeta :P…a i plus imas jos dosta vise funkcija na njemu …ne samo meni…
Slažem se sto posto Ovaj MacOSX nije nista posebno. Premalo opcija, premalo izazova, sve je tako nastimano da bi se citavo kretanje kroz GUI moglo savladati u 2-3 sata.
pa zar i nije to cilj svakog OS-a …da bude jednostavan za koristenje…naravno … i ja vise volim se dobro namucit dok nesto pravim…hehehe…takavi smo … ali opet nisu svi ljudi informaticari!!..a MacOSX je OS za siroke mase…za obicne korisnike…a pritome je jos i veoma stabilan i siguran. Nesto sto Windows pokusava da bude…
[/quote]
uzeo si mi riječ/rečenicu “iz tastature” lol[/quote]
zar je moguce da postoje i oni koji vjeruju u to a da su na strani opensourcea?? i sumnjam da moras biti arap da bi uvidio da je lakse da dugme stoji na desnom nego lijevom uglu…
Slažem se sto posto Ovaj MacOSX nije nista posebno. Premalo opcija, premalo izazova, sve je tako nastimano da bi se citavo kretanje kroz GUI moglo savladati u 2-3 sata. :-D[/quote]
drago mi je da vas ima koji ste ga probali pa makar i na pc-u
to i jeste poenta sistema - da uradis posao koji si naumio sa kompjuterom a ne da provedes dan stimajuci kojekakve drajvere za pojedine komponente
[quote]pa zar i nije to cilj svakog OS-a …da bude jednostavan za koristenje…naravno … i ja vise volim se dobro namucit dok nesto pravim…hehehe…takavi smo … ali opet nisu svi ljudi informaticari!!..a MacOSX je OS za siroke mase…za obicne korisnike…a pritome je jos i veoma stabilan i siguran. Nesto sto Windows pokusava da bude…
Al opet sve u svemu…Mac je Mac…al Slack je Slack :D[/quote]