Trebale bi mi neke smjernice, predlozi, iskustva i sl. ako je neko sredjivao tomcat shared hosting.
Unaprijed zahvalan
Trebale bi mi neke smjernice, predlozi, iskustva i sl. ako je neko sredjivao tomcat shared hosting.
Unaprijed zahvalan
zavisi sta hoces na njemu da drzis … imas virtual hostove u tomcat-u direktno ili tomcat pokrenes na slusa na localhost-u i radis onda proxy preko apache-a i preko njega onda virtual hostove … sve zavisi od aplikacije koju drzis na tomcat-u -> u server.xml file-u mozes navesti virtual host i gdje se nalazi applikacija koji joj je webapp folder i onda tamo korisnicima pomocu ssh-a tj. sftp-a dati pristup da pisu u taj dir samo (sa chrootom - od ssh 5.x mozes raditi i chroot u home folder od korisnika, tako da ne mogu izaci van svog home dir-a kad se spoje na ssh tj. sftp).
ako ti trebaju redirekcijue, url rewriting itd onda je bolje da radis proxy-ing sa apache-om (mozes preko mod_proxy ili sa tomcat connectorom mod_jk)
u svakom slucaju moras znati sta hoces tacno (ako sad ne znas onda cijelu dokumentaciju od tomcat-a precesljaj da vidis kakve su ti uopste mogucnosti)
Rekao si mi sve sto mi je potrebno
Mada je trenutno specificna aplikacija (zapravo malo veca grupa aplikacija) na tomcat-u, testiracu to na odvojenoj instanci.
tnx allot