Tomcat5.5 - requested resource () is not available

Nadam se da neću ružno postaviti pitanje, ko što imam običaj :roll:

Dakle instalirala sam Tomcat 5.5, pomoću kojeg treba da pokrenem odgovarajući web management interface.
Folder (neka se zove wmi) sa web management interface-om sam kopirala u /var/lib/tomcat5.5/webapps.
wmi.policy fajl sam kopirala u /etc/tomcat/policy.d
Restartala sam tomcat.
Nakon pokušaja da pristupim wmi-ju sa http://localhost:8180/wmi/ dobijem poruku:

HTTP Status 404
Te requested resource is not available.

Upomoć :cry:.

Znaci ne postoji… 404. Fajl (aplikaciju) koji si stavila u webapps se zove wmi.war ? Sta ima u /usr/share/tomcat/logs ?

Hvala na odgovoru, evo sad ću napisati konkretne nazive, pošto su oni u log fajlu.
Dakle folder uct_web_pcm u webapps-u pozivam sa http://localhost:8180/uct_web_pcm. U njemu se nalazi index.jsp, koji bi se valjda trebao startati (programiranje mi nije fah, tako da mogu lupiti svašta).
Evo dijela loga koji se mislim odnosi na moj problem:

Feb 21, 2009 10:08:23 AM org.apache.catalina.core.StandardHost start
INFO: XML validation disabled
Feb 21, 2009 10:08:23 AM org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader validateJarFile
INFO: validateJarFile(/var/lib/tomcat5.5/webapps/uct_web_pcm/WEB-INF/lib/jsp-api.jar) - jar not loaded. See Servlet Spec 2.3, section 9.7.2. Offending class: javax/servlet/jsp/JspPage.class
Feb 21, 2009 10:08:23 AM org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader validateJarFile
INFO: validateJarFile(/var/lib/tomcat5.5/webapps/uct_web_pcm/WEB-INF/lib/servlet-api.jar) - jar not loaded. See Servlet Spec 2.3, section 9.7.2. Offending class: javax/servlet/Servlet.class
Feb 21, 2009 10:08:24 AM org.apache.commons.modeler.Registry registerComponent
SEVERE: Error registering Catalina:type=Valve,name=StandardContextValve,path=/uct_web_pcm,host=localhost
javax.management.MBeanException: Cannot instantiate ModelMBean of class org.apache.commons.modeler.BaseModelMBean

Riješila sam problem pa da prijavim rješenje:

u /etc/tomcat5.5/policy.d/03catalina.policy dodala sam sljedeće:

grant codeBase “file:${catalina.base}/webapps/uct_web_pcm/-” {
permission java.security.AllPermission;
};

Extra… Znam da ima javasa na forumu pa sam kontao da ce se oni javiti i pomoci ti :slight_smile:

Niš javaši, a dolazila sam na forum 485 puta dnevno :mrgreen:
Moram ja totalna nula u programiranju da plijevim tomcat :wink:

Ja npr. nisam javaš ali koliko sam skontao ta poruka greške što si dobila ništa ne govori, to je nešto kao “generic permission error”.