Linus T. je objavio da ce se developerima Linux kernela ako dodaju u “zadnjoj minuti” novine u novu verziju kernela smijati podrugljivo u lice tj ‘refuse to merge, and laugh in their faces derisively’ :lol:
Ma ne treba uopste obracati paznju na Linusa,svako ko se bavi Kernel-Hackingom njega Linus sa svojom malo previse Monoplistickom kontrolom nad dizajnom i funkcijama Kernela samo sputava u kreativnom radu trudeci se da stiti neke klasicizme koje ni sam ne shvata,a i u zadnje vrijeme previse se negativno pojavljuje u javnosti da bi covjek uzimao za ozbiljno,ono fakat on je tu i tu i tamo odvali neku glupu ali to je sve.
Na takve folove se samo mogu paliti neki klinci koji u svojim signaturama citiraju “Linux Boga”,kada covjek provede 5-6 godina baveci se radom na Atomarnim operacijama i poboljsavanju spin-locka shvati da postoje i drugi Bogovi!
Ima ljudi koji ne spavaju danima i danima da bi provalili novi fol ili poboljsali neku funkciju i onda se javi Linus i posere se na citav dugo mjesecni rad i sta,ma ko ga je…
Moderatori nek cenzuriraju pogrdne rijeci i psovke,akao misle da je potrebno!
die7 potpuno se slažem sa tobom. U posljednje vrijeme izjavio je previše gluposti za čovjeka koji je lider…
Ali KDE je bolji od gnomea … to nije bila glupost
@gomez - slazem se tobom i glupostima. Previse bi reko i ¨prisustva¨ u medijima i ono sve mi je ovo nekako cliche
@die7 - [quote]Ima ljudi koji ne spavaju danima i danima[/quote]
Je, al ima velika je razlika ako [quote]dodaju u “zadnjoj minuti”[/quote]
, ja npr imam velikog iskustve ne sa kernelom vec sa ovim stvarima koje se rade u zadnji tren. Ja isto to radim, al je nenormalno iritatno.
Nije ni da ga brain, al probaj ga malo svhatit ko cojka, mozda je covjeku dozadi*o pa sara po ljudima.
Zadnji stav je da takve stvari ne bi trebalo da se ubacuju takav tren, i naravno da budu ¨odbijene¨ ako do toga dodje.
Treba pokusat shvatit u svakom slucaju.
@vlado - jel moze source gdje si dobio to?