Torvalds vs. Nvidia

prilikom dodjeljivanja Milenium nagrade i za vrijeme razgovora Linus je iritiran po pitanju Nvidia i ne kooperacije sa strane iste Firme i njihovog rada okrenuo se prema kameri i isprzio srednji prst da
bi izgovorio … you Nvidia :slight_smile: (50:00 minuta )

Kompletan i poucan intervju mozete pogledati na
http://www.heise.de/newsticker/meldung/Torvalds-zeigt-Nvidia-den-Stinkefinger-1619616.html

Bas gledah jucer, mozda i nije toliko upravu jer za razliku od mnogih nVdia bar ima kvalitetne binary drivere koji idu paralelno da ovim na Windowsu. Al’ isto zafrkaju dosta jer nece da naprave drivere za nVidia Optimus tehnologiju sto je jedan od najvecih razloga zbog kojih se mnogi proizvodaci laptopa ne odlucuju za preinstalled Linux bazirani sistem. :\

linus je uvijek u pravu tacka

još malo nek vako nastavi tačno ću nogirati linux :smiley:

Linusovi talks su mi vazda super :slight_smile: Onaj o gitu je IMHO puno bolji od ovog. Ovo za nvidiu, nemam neki stav ali znam da otkako je AMD kupio ATI dosta su specifikacija dali open source zajednici (zato je radeon driver posto toliko bolji u kratko vremena) a kako cujem od okoline nouveau isto nije los at all :slight_smile: Sve u svemu ja happy :slight_smile:

Covjek ima svako pravo biti arogantan :smiley:

I nema bas, meni je Linux losija polovina od GNU/Linux. Jeste da je glibc u zadnje vrijeme postao malo bloated ali ne moze drugacije. Steta sto GNU/kFreeBSD nema dovoljno posvecene paznje. :frowning:

Pa, nije da je Linus arogantan nego jednostavno kaze svoje misljenje na ostriji nacin. Fino kaze u ovom videu: ranije je bio fin tako sa ljudima pa su ljudi gubili bruku vremena na razvoj necega da bi na kraju mu to poslali i on odbije jer ne valja. Bolje rec da je sranje na pocetku, malko uvrijedit lika al bar ne trosi ljudima vrijeme. Potpuno ga razumijem tu i stavise mi se svidja njegov no-bullshit pristup. A siguran sam da i on zna prihvatit dobru stvar (da ne zna neb bilo Linuxa ever).

Pa, nije da je Linus arogantan nego jednostavno kaze svoje misljenje na ostriji nacin. Fino kaze u ovom videu: ranije je bio fin tako sa ljudima pa su ljudi gubili bruku vremena na razvoj necega da bi na kraju mu to poslali i on odbije jer ne valja. Bolje rec da je s*anje na pocetku, malko uvrijedit lika al bar ne trosi ljudima vrijeme. Potpuno ga razumijem tu i stavise mi se svidja njegov no-bullshit pristup. A siguran sam da i on zna prihvatit dobru stvar (da ne zna neb bilo Linuxa ever).[/quote]
Pa dobro, mozemo svi mi to upakovati kako zelimo ali svi se slazemo da je njegova rijec celik.

Mozda je to cak i pozitivna strana.

Ma kakvi pozitivna Wizz.

And NVIDIA Responds:

Heh - odgovoriti dobro na ovo Linusovo je ekvivalent kernel programiranja u PR-u :slight_smile:

Pretpostavljam da si GNU davno nogirao ondaK, jerbo Linus je pjesma u odnosu na RMS.

Pretpostavljam da si GNU davno nogirao ondaK, jerbo Linus je pjesma u odnosu na RMS.[/quote]

da ti pravo kažem onaj je vazda bio čudan i držao se jednog, ovaj mi sad sve više i više infantilan :slight_smile:

Ma treba se prebacit’ na AIX, HP-UX, Solaris i ostale profitabilne unixe

Ne znam zašto, svaki put mi se učini da piše Torvalds vs. Nidla

:smiley:

Nije daleko od istine :smiley:

Vazda je lijepo istrazivat: http://haiku-os.org/

lol, ja tek sad vidi da pise NVIDIA a ne Nidla! :smiley: LOL!