Toshiba DVD burner n SuSE9.2

nasao sam jako povoljan DVD burner
http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1419116&sku=N52-1262
mislio sam ga priheftati na SuSE 9.2. kako da provjerim da li je “SuSE kompatibilan” :slight_smile:

jasta je nego kompatibilan. … kupi to ako si naumio :slight_smile:

nemoj me pogresno shvatiti, ali kako ti to znas? gdje si provjerio?
ne pitam da bih ja tebe provjerio nego da znam i za ubuduce.

nasao sam jedan link koji moze pomoci ovakvim pitanjima:
www.linuxquestions.org/hcl
ali svaka dodana informacija je dobro dosla

:slight_smile:

Pa nema veze sa Linuxom da li je kompatibilan ili nije :slight_smile:
Ocigledno je da ce postojati osnovna funkcionalnos (ipak je to ATAPI CD-ROM/DVD drajv), a sto se tice przenja, provjeri na stranici cdrecord-a. (buduci da je Toshiba, smio bih se opkladiti da sigurno radi).

2 afan: pise tamo na stranici da je to IDE drive, a predpostavljam da ti je hard disk isto IDE , tj. ako ti vec neki disk radi na tom protokolu onda linux podrzava taj IDE chipset koji ti imas u svom kompu, tj. treba ti radit i taj writer …

[quote]Pa nema veze sa Linuxom da li je kompatibilan ili nije :slight_smile:
Ocigledno je da ce postojati osnovna funkcionalnos (ipak je to ATAPI CD-ROM/DVD drajv), a sto se tice przenja, provjeri na stranici cdrecord-a. (buduci da je Toshiba, smio bih se opkladiti da sigurno radi).[/quote]

Ok. Skont’o sam “gresku”. “Kompatibilan” nije bas najbolje izabrana rijec.
No, mislio sam da li postoji driver za ovaj komad hardware-a za Linux. Ako ne postoji onda ga ne mogu ni koristiti sto je u jednu ruku “nekompatibilan” :slight_smile:
Ok. izvinjavam se n apogresnom terminu, ali smo se u svakom slucaju razumjeli sta sam pitao.