nasao sam jako povoljan DVD burner
http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1419116&sku=N52-1262
mislio sam ga priheftati na SuSE 9.2. kako da provjerim da li je “SuSE kompatibilan”
jasta je nego kompatibilan. … kupi to ako si naumio
nemoj me pogresno shvatiti, ali kako ti to znas? gdje si provjerio?
ne pitam da bih ja tebe provjerio nego da znam i za ubuduce.
nasao sam jedan link koji moze pomoci ovakvim pitanjima:
www.linuxquestions.org/hcl
ali svaka dodana informacija je dobro dosla
Pa nema veze sa Linuxom da li je kompatibilan ili nije
Ocigledno je da ce postojati osnovna funkcionalnos (ipak je to ATAPI CD-ROM/DVD drajv), a sto se tice przenja, provjeri na stranici cdrecord-a. (buduci da je Toshiba, smio bih se opkladiti da sigurno radi).
2 afan: pise tamo na stranici da je to IDE drive, a predpostavljam da ti je hard disk isto IDE , tj. ako ti vec neki disk radi na tom protokolu onda linux podrzava taj IDE chipset koji ti imas u svom kompu, tj. treba ti radit i taj writer …
[quote]Pa nema veze sa Linuxom da li je kompatibilan ili nije
Ocigledno je da ce postojati osnovna funkcionalnos (ipak je to ATAPI CD-ROM/DVD drajv), a sto se tice przenja, provjeri na stranici cdrecord-a. (buduci da je Toshiba, smio bih se opkladiti da sigurno radi).[/quote]
Ok. Skont’o sam “gresku”. “Kompatibilan” nije bas najbolje izabrana rijec.
No, mislio sam da li postoji driver za ovaj komad hardware-a za Linux. Ako ne postoji onda ga ne mogu ni koristiti sto je u jednu ruku “nekompatibilan”
Ok. izvinjavam se n apogresnom terminu, ali smo se u svakom slucaju razumjeli sta sam pitao.