Traže se beta testeri

ova verzija bhlda radi uzasno sporo, dok je v0.1 radila super … toliko mi je sporo da ne mogu koristiti ni za testiranje … (jer mi je mrsko cekati) …
primjetio sam da nije uspio podici X server prvi put, nego kad je promijenio konfiguraciju na vesa driver …

Kakva je situacija sa Knoppixom 3.4 ?

Nisam isprobavao, nemam 3.4, znam da onaj bhld v0.1 je radio odlicno :wink:

Hamo, vrlo vjerovatno je do KNOPPIX-a, BHLD bi trebao biti nesto sporiji (kompresovani ISO image nije optimiziran, za razliku od KNOPPIX-a), a i tamo je samo optimizirana startup sekvenca (npr, naštimaju sa je KDE negdje na početku )

BTW, da li si probao WindowMaker, IceWM?

Koliko RAM-a imaš?
(već sam rekao da sa sasvim fino vrti na PIII (867MHz) i 192 MB RAM-a)

Da sad dalje ne tupim, posluži se maštom :wink:

Evo testiram bhld na hp pavilion ze4274s 256rama, 2ghz celeron, 30gb disk, radi sound, mreza do sad itd … malo je trebalo da se digne al pici neznam vidit cemo sta jos fali :stuck_out_tongue:

evo vodje i screenshot sa tog laptop-a, a sutra cu na obicnom desktopu oprobat:

http://websrv1.inet.ba/~maher/bhld/snimak1.png

na slici ti xmms ne prikazuje dobro nasa slova? u cemu je problem?

pozdrav

ICE

neznam nisam imao puno vremena za testirat, jer sam bio kod prijatelja i kod njega sam snimao taj cd na laptopu i usput vidio kako ce se boot-at. Danas cu na desktop masini probat ostalo …

mp3-ji su bili na winxp particiji, neznam do cega bi moglo bit, vidit cu-…

i meni je vrlo malo sporiji BHLD od knoppix-a 3.3 a 3.4 nisam probao.
I svidja mi se ova nova boot grafika mnogo j ljepsa od one prosle zelne, samo bi se moglo ono BHLD staviti u istom fontu kao Linux u donjem desnom cosku ali to je nevazno.

Evo ljudi malo sam testiro ovaj bhld na Athlonu 1,2GHz itd …
Evo vidite sta sam sve zapiso na http://websrv1.inet.ba/~maher/bhld
imate logove itd …

Ako ima gdje spisak prevedenih programa pa da znam sta da izbjegavam da ne idem redom …

Jah

Slažem se. Treba izbaciti totalno sve programe koji nisu prevedeni, a staviti one koji jesu a kojih trenutno nema u distribuciji.

Imate li negdje spisak programa koji su prevedeni ?
Da se ne patim i redom pokrecem …

Jah